לפני כשנה, חברת הכנסת איילת שקד שיתפה את עוקביה בפייסבוק בחלות הכוסמין אותן אפתה ועוררה סערה. רגע לאחר שהוציא אותן מהתנור, שקד מרחה על החלות שמן זית, תמונה אליה גולשים רבים לא יכלו להישאר אדישים.

יש שטענו ששקד קנתה את החלות: "כולם פתאום עושים עצמם אופים חלות", או, "גם אני מפזרת לבד תבלין על הפיצה שאני קונה. ממש לבד פותחת ומפזרת". ויש שתקפו את מריחת שמן הזית לאחר האפייה, "אני חושב שבסביבות גיל 4, 5 גג, לומדים שמורחים את הבצק בשמן לפני האפייה". 

 

היום ציינה שקד בפייסבוק את יום השנה לסערת החלות, לכבודה שיתפה את העוקבים שלה בשני טיפים להכנת החלות.

"יום השנה לסערת החלות. אז החלטתי הבוקר להזכיר לכם שני טיפים מעולים, של קרן אגם, להכנת החלות (היום השתמשתי בקמח לבן): 1. לפני הקליעה מרטיבים את הרצועות של החלות במים ואז מגלגלים בשומשום. 2. אחרי האפייה, כשהחלות רותחות, מורחים אותן בשמן זית עם מלח גס. שבת שלום לכולם", כתבה שקד.