הרשתות החברתיות יתמלאו היום בתמונות רבות של חלת מפתח ואנחנו כאן כדי לשאול מה מקור המנהג, וכמובן, לתת מתכון נהדר לבצק.

בשבת שלאחר חג הפסח, נוהגים לאפות חלות בצורת מפתח כסגולה לפרנסה. המנהג ככל הנראה מהדהד את הנס שנעשה לבני ישראל במדבר, כאשר הקב"ה סיפק את כל צורכם במסעותיהם לארץ. כשהגיעו בנ"י לארץ, פסק המן והם הוצרכו לעמול לפרנסתם. מפתחות הפרנסה מצויים בידי הקב"ה, וכמו אז כן עתה, אנחנו מתפללים שיפתח לנו את שערי הפרנסה, וחלת המפתח מסמלת התפילה הזו.

סיבה נוספת היא ספירת העומר שסופרים בימים אלה. בימי הספירה אנו עולים בשערים עד למתן תורה, והמפתח מסמל את פתיחת השערים הללו.

מקור המנהג שהפך רווח בשנים האחרונות, מופיע בספר "טעמי המנהגים", שם נכתב כי יש להטמין מפתח בבצק החלה, או להטביע את צורתו בבצק. נראה שמטעמי היגיינה רווח המנהג להכין את צורת המפתח בבצק. בכל מקרה, לכל שיטה שתבחרו, מצורף מתכון נהדר לבצק.

למתכון המלא לבצק נהדר לחצו כאן


 

חלה בצורת מפתחצילום: חנה פנט