מעבר ליופי שבאומנות, וההנאה ביצירה ובעשייה, לפיסול קולינרי יש יתרונות טובים בייחוד כאשר זה מגיע לילדים. האפשרות לשחק במרקמים, בצורות ובצבעים, הופכת את האוכל ל'ארץ אפשרויות בלתי מוגבלת', המאפשרת לעוף עם הדמיון, ולייצר אצל הילדים, וגם אצל המבוגרים, הנאה מהמראות, וכמובן, עידוד טבעי ולא מתאמץ, להכיר מקרוב את מה שקורה להם בצלחת. והכי חשוב, מעודד אותם לאכול.

לפני שניגש למלאכה, ישנם שני כללים מרכזיים שחשוב לדעת: ראשית, שילובי המזון לא בהכרח צריכים להיות קשורים זה לזה, לדוגמה מתוק-מלוח, פירות-פחמימות וכו'.. ושנית, כל מה שעל הצלחת חייב להיות אכיל. מוכנים? בואו נתחיל.

 

1. ילדה

גבינה צהובה

זיתים שחורים

גמבה אדומה

פטריות חיות

גזר

ילדהצילום: שני שמרלר

 

 

2. מקהלה עליזה

חצילים

גזר

פטריות חיות

זיתים שחורים

מלפפון

(נשיקות פרחים)

מקהלה עךיזהצילום: שני שמרלר

 

 

3. אריה

לחם

פסטרמה

גזר

פטריות חיות

זיתים שחורים

עגבניה

שעועית אדומה

מלפפון

גרעיני חמניה

פתיתים

אריהצילום: שני שמרלר

 

4. טווס

אגס

קלמנטינה

תפוח אדום

קיווי

קרמבולה

מנטוס

שוקולד צ'יפס

טווסצילום: שני שמרלר

 

5. כדור פורח

תפוח אדום

תפוז

קיווי

קרמבולה

בננה

וופל בלגי

סירופ שוקולד

כדור פורחצילום: שני שמרלר

 

 

לצלחות נוספות

הכותבת: שנקה - הפקה ועיצוב אירועים