מעבר ליופי שבאומנות, וההנאה ביצירה ובעשייה, לפיסול קולינרי יש יתרונות טובים בייחוד כאשר זה מגיע לילדים. האפשרות לשחק במרקמים, בצורות ובצבעים, הופכת את האוכל ל'ארץ אפשרויות בלתי מוגבלת', המאפשרת לעוף עם הדמיון, ולייצר אצל הילדים, וגם אצל המבוגרים, הנאה מהמראות, וכמובן, עידוד טבעי ולא מתאמץ, להכיר מקרוב את מה שקורה להם בצלחת. והכי חשוב, מעודד אותם לאכול.

לפני שניגש למלאכה, ישנם שני כללים מרכזיים שחשוב לדעת: ראשית, שילובי המזון לא בהכרח צריכים להיות קשורים זה לזה, לדוגמה מתוק-מלוח, פירות-פחמימות וכו'.. ושנית, כל מה שעל הצלחת חייב להיות אכיל. מוכנים? בואו נתחיל.

 

 

1. ינשוף - מצרכים

תפוז 

לימון

גזר

תפוח עץ ירוק

תפוח אדמה

זיתים שחורים 

גמבה אדומה

ינשוףצילום: שני שמרלר

 

 

2. פרצוף 

קיווי

זיתים שחורים 

גמבה אדומה 

נודלס

פרצוףצילום: שני שמרלר

 

 

3. רכב חקלאי

וופל בלגי

קצפת

קיווי

תותים 

לימון

מלפפון

בצק סוכר

צילום: שני שמרלר

 

 

4. סרטן

עגבניה

גמבה אדומה

עגבניות שרי

שיני שום

זיתים שחורים

מלפפון

ברוקולי

פירורי ביסקוויטים

צילום: שני שמרלר

 

 

5. שור

פרוסות לחם

פסטרמה

עגבניה

פטריות חיות

זיתים שחורים

צילום: שני שמרלר

 

 

 

לצלחות נוספות

הכותבת: שנקה- הפקה ועיצוב אירועים