לקראת ראש השנה פרסם משרד החקלאות את נתוני הצריכה של המאכלים הפופולריים בישראל.  מהנתונים עולה כי הישראלי הממוצע צורך כ-21 ק"ג דגים בממוצע בשנה. בשבוע הקניות לחג עולה הצריכה הממוצעת של הדגים בכ-78%. הישראלי הממוצע צורך כ-4.9 ק"ג רימונים לנפש בשנה. בשנת 2019, צרך הישראלי הממוצע כ-14.7 ק"ג תפוחים.

דגים

בחודש ממוצע צורך הישראלי כ-1.8 ק"ג דגים, כאשר כ-30% מכמות זו היא של דגים טריים, ואילו במהלך החודש הקודם לערב ראש השנה נוסקת הצריכה לכ-2.3 ק"ג לנפש. צריכת הדגים הטריים בשבוע הקניות לחג מהווה כ-38% מסך התצרוכת של דגים בכלל, לעומת כ-30% בממוצע על פני כל השנה.

הדג המוביל במכירות ברשתות השיווק בתקופת החג הוא האמנון, עם כ-36% מסך מכירות הדגים, אחריו סלמון עם כ-29%, במקום השלישי והרביעי הקרפיון והדניס עם כ-4.5% ואחריהם הנסיכה והכסיף עם כ-4% מסך צריכת הדגים בשבוע הקניות לחג. 

בשנת 2019, נצרכו כ-194,000 טונות דגים, רוב הדגים הנצרכים בישראל מיובאים (כ-90%), 176,000 טונות מיבוא וכ-18,000 טונות מייצור מקומי.

צילום: Nati Shohat/Flash90

בשר

מנתוני משרד החקלאות עולה כי הישראלי הממוצע צורך בשנה כ-18.1 ק"ג בשר בקר לנפש. בשנת 2019 הישראלים צרכו כ-164,000 טונות בשר, כ-14% מהכמות היא בשר שנשחט בישראל וכ-86% מהכמות היא בשר מיובא. 

על פי נתוני ה-oecd הצריכה המקומית של בקר לבשר בישראל היא במקום הרביעי בעולם, כאשר בראש הרשימה עומדת ארגנטינה עם 38 ק"ג לנפש, במקום השני ארה"ב עם 26.3 ק"ג לנפש, ובמקום ה-3 ברזיל עם 25.2 ק"ג לנפש, כאשר הממוצע במדינות ה-oecd עומד על 14.5 ק"ג לנפש, והממוצע העולמי עומד על 6.4 ק"ג לנפש בלבד. 

צילום: Anat Hermony/FLASH90

עוף

הצריכה המקומית של עוף היא הגבוהה בעולם ועומדת על כ-64 ק"ג לנפש בשנה, בעוד הצריכה במדינות ה-oecd נאמדת בכ-31.3 ק"ג לנפש בשנה, בארה"ב המדורגת במקום השני כ-50 ק"ג לנפש בשנה.   הממוצע העולמי נאמד בכ-14.7 ק"ג לנפש בלבד. כיום, בענף העוף המקומי (פטם) פועלים כ-500 מגדלים.

צילום: Aharon Krohn/Flash90

רימונים

על פי נתוני משרד החקלאות, בשנת 2020, הערכה היא שיבול הרימונים יעמוד על כ-35,000 טונות, נמוך משמעותית מהיבול של שנת 2019 שעמד על כ-55,000 טונות. כיום משווקים רימונים בשלמותם או כגרגרים באריזות החוסכות את עבודת הקילוף. בנוסף, משווקים רימונים בצורה של מיץ טבעי, משקאות אלכוהוליים, גלידות ואף כמוצרי בריאות וקוסמטיקה.

ניתן לראות גידול משמעותי במכירת הרימונים ברשתות השיווק בשבוע לפני ערב החג. הכמות הנמכרת של רימונים בשבוע זה מהווה כ-15% מהכמות הנמכרת במהלך השנה כולה. הישראלי הממוצע צורך כ-4.9 ק"ג רימונים לנפש בשנה, וכ-0.75 ק"ג סביב ראש השנה.

צילום: Hadas Parush/Flash90

תפוחים

על פי נתוני משרד החקלאות, בישראל כ- 40,000 דונם מטעי תפוחים נושאי פרי. היבול של שנת 2019 עמד על כ- 104,000 טונות. הישראלי הממוצע אוכל בשנה כ-14.7 ק"ג תפוחים. בשבוע הקניות לחג צורכים כ-64% יותר תפוחים משבוע ממוצע במהלך ימות השנה. הזנים העיקריים הם: "זהוב" (צהוב), "סטארקינג" (אדום), "גרניסמית" (ירוק), "גאלה" (אדום-צהוב) ו-"פינק ליידי" (ורוד-ירוק). 

ישראל אינה מייצאת תפוחים, ואף יצוא התפוחים מיישובי הדרוזים בגולן לסוריה הופסק עקב המצב הביטחוני בסוריה. ייבוא התפוחים לישראל בשנת 2019 עמד על כ-30,060 טונות בעיקר מארה"ב, איטליה, צרפת וספרד.

צילום: Hadas Parush/Flash90