גלולות למניעת הריון

חדשות כיפה הרב שי פירון 22/05/02 13:43 יא בסיון התשסב

שאלה

האם מותר לקחת גלולות שמונעות הריון?

תשובה

ב"ה

שלומות!

שאלתך אינה ברורה.
אם את מנסחת את השאלה באופן פשטני התשובה היא לא! אבל, הרי ברור שלפי זה לכל מי שמקפיד על ההלכה היו צריכים להיות עשר -חמש עשרה ילדים בחשבון של משהוא כמו 20 שנות פוריות במהלך הנישואין, והרי המציאות מוכיחה שלא כך!
אלא, שעלינו להבין שהמגמה המרכזית היא להוסיף אור בעולם. ללדת כמה שיותר ילדים כדי שהעולם יבנה. אולם, אין שאיפה זו רפודה בגסות, בערלות הלב כאילו האיש והאישה צריכים לבצע את הפעולה המכאנית שנקראת להוליד ילדים כמה שיותר. ילדים צריכים אמא בריאה , אמא שמסוגלת לתפקד. אמא, שיש לה "ראש" לילדים שלה, הם זקוקים להורים ששמחים בהם, שחפצים להוביל אותם לקדם אותם ולהתקדם איתם.
זה היסוד.
לכן, נקבע שיעור מינימום: בן ובת. ויש אומרים שני בנים ובת כך ממלאים את החובה הבסיסית לקיום העולם.
אבל יש מצווה נוספת: "לא תוהו בראה לשבת יצרה". בכמה ילדים מקיימים מצווה זו? בכמה שיכולים. לכל משפחה יש את החשבון שלה, את הדרך שלה להגיע למבנה נכון.
חשוב להיוועץ, חשוב להסתכל בגדול, אבל חשוב לא לוותר על רגשות ותחושות.
השאלה בדבר היתר השימוש בגלולות למניעת הריון תלויה בכל האמור לעיל.
אולם, עדיין יש לדון איזה אמצעי מניעה ועוד שאלות שאין כאן המקום לפרטן.

בברכה,

שי