שם לתינוק שיוולד

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 15/07/18 14:13 ג באב התשעח

שאלה

שלום רב, רציתי להתיייעץ בנוגע לבחירת שם לתינוק בע"ה שאמור להיוולד באוקטובר.בעלי רוצה לקרוא לו בשם חברו שנפטר בגיל 15 מתאונת אופנוע. אני יודעת שזה אסור ולא מומלץ, בעלי מתעקש. אנא עזתכם. בעלי מרוקאי ואני אשכנזייה

תשובה

שלום וברכה,

לא ראוי לקרוא שם לתינוק, על שמו של אדם שנפטר בגיל צעיר, או שסבל ייסורים קשים בחייו וכדו'.

אם בעלך עדיין מתעקש לקרוא בכל אופן את שם בנכם שיולד, על שם חברו שנהרג בתאונת דרכים,

תעשו שני דברים: א. תקראו את שם בנכם בשם, קרוב ושמזכיר את שמו של החבר.

ב. תוסיפו לתינוק שם נוסף.

לידה קלה ובשמחה

ברכה והצלחה