קריאת שמע שעל המיטה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/09/19 10:16 ב באלול התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב

אם אני קוראת קריאת שמע שעל המיטה אחריי חצות הלילה אני צריכה להגיד את ההקדמה של "הריני מוחל וסולח..." והמפיל חבליי שינה על עיניי והשכיבנו לשלום" לפניי השמע ישראל עצמו?

איך זה הולך מתי צריך להגיד את ההקדמה? ולפניי חצות הלילה אומרים הכול?

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אלו שאומרים ק"ש לאחר חצות לא מברכים את הברכה. אבל לעניין שאר הדברים נחלקו בכך, ורוב העולם נוהג לומר אבל כלא ברכה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ