סגור

קינואה בפסח

האם מותר לאכול קינואה בפסח- ואם כן האם זה מותר גם ללא אוכלי קטניות?

תוכן התשובה:

בס"ד

שלום וברכת ד'

לגבי קינואה אין הוא ממיני הדגן אלא ממשפחת הסלקיים, לגבי הקינואה בארץ אוכלים את הזרעים אולם בחו"ל אוכלים גם את הירק, והוי ספק אם נכלל בגזרת קטניות, וכמו כן ספק האם גזרת קטניות חלה על דברים שלא היו בתקופת חז"ל שגזרו את הגזרה, ולכן יש רבים שמקילים בקינואה גם לאלו שלא אוכלים קטניות. אולם יש להזהר כיצד נעשית האריזה והמשלוח לארץ, ולכן ללא כשרות קשה להקל.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

התשובה התקבלה מרבני מכון התורה והארץ, שאלות בנושאי מצוות התלויות בארץ
ג בניסן התשסז
,
22 במרץ, 2007
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

שר התחבורה בצלאל סמוטריץ'  צילום: כיפה

סמוטריץ' לכיפה: "אשמח אם שקד תחזור להיות חלק מהנהגת הציונות הדתית"

קרא עוד