סגור

צלית כבד

כיצד צריך לצלות כבד לכתחילה?

תוכן התשובה:

שלום לשואל

ידוע שהכבד "יש בו ריבוי דם" ולכן צריך לצלות אותו כהוגן.
וכתב מרן בשולחן ערוך (יורה דעה):
"הכבד יש בו ריבוי דם לפיכך לכתחילה אין לו תקנה לבשלו אלא על ידי מליחה אלא קורעו שתי וערב ומניח חיתוכו למטה וצולהו, ואחר כך יכול לבשלו"

ולמעשה, יש לקחת את הכבד, לשטוף אותו ולשפשף במים מדם הצבור עליו, לחתוך לחתיכות פרוסות ושוב לשטוף.
לצלות על גבי האש (או כלי צליה חשמלי) וטוב לפזר מעט מלח על הכבד.
לאחר שהכבד נצלחה אפשר לאכלו צלי או מבושל באשר יבשלוהו אחר כך.
בהצלחה

התשובה התקבלה מהרב יוסף אלנקווה, לשעבר רב אזורי בגוש קטיף
יח בכסלו התשסג
,
23 בנובמבר, 2002
לקריאה נוספת
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

הרב אברהם יצחק הכהן קוק. מתוך הסרטון צילום: צילום מסך

מרגש: צפו בתיעוד וידאו נדיר של הרב קוק

קרא עוד