ספר מיתוס תורה שבעל-פה ליוצאים בשאלה.

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 22/01/21 09:31 ט בשבט התשפא

שאלה

בס"ד

שלום רב, מספר תלמידים שלי פנו אלי לאחר שכמה מהם וחבריהם "יצאו בשאלה" לאחרונה בעקבות, לטענתם, ספר שקראו ואותו הציגו בפניי,"מיתוס תורה שבעל פה". הם מבקשים תשובות ולאחר מעיון של שעה בספר אין ברשותי היכולת להתמודד עם הכתוב בו. האם קראתם את הספר? האם ניתן להפנות אותי לרב עם התמחות בתחום?

בברכה

הרב צ. אברהם

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב .

ראשית אומר שאינני מכיר את הספר הזה אך השיטות ידועות ושמו של הספר מעיד על תכנו.

רב אחד מספרים הגיע אליו תלמיד עם שאלות קשות של כפירה וחוסר אמונה

והתלמיד ביקש מהרב תשובות ברורות כי אחרת הו יוריד את הכיפה.

אמר לו הרב אשתדל לענות על כל שאלותיך

אך קודם ענה לי אתה על שאלה אחת

האם החלטת להפסיק לשמור תורה ומצוות ואז חיפשת את השאלות הללו , או שיש לך שאלות ואתה מתלבט.

יש ואדם מחליט להיות פחות שומר תורה ומצוות משיקולים רבים למשל לא נוח לו קשה לו , יש אוירה ציבורית או לחץ חברתי ומסיבות שונות הוא מחליט לפרוש מהדת

ואז כדי להצדיק את דרכו הוא משליך רפש ומחפש אשמה ומום.

יש אדם אחד במדינה שקורא לעצמו לא דתי והוא עושה מעשה אסור , פעם שאל אותו מראיין מה דעתך על כך שרבנים יאמרו לך שמה שאתה עושה זה דבר פסול , ענה אותו אדם

אני יודע שמה שאני עושה זה אסור ותפקידם של הרבנים לומר את ההלכה אני לא מצפה שרב יתיר לי את האסור ולא חושב שרב למשל צריך להגיד שמותר לנסוע בשבת כי קל יותר לאנשים בכך.

וזו תשובה יפה וכנה.

אז מה תוכן הספר הזה ושאר ספרי קריאה.

הוא לוקח גמרא ומקשה עליה מגמרא אחרת

הוא מספר סיפור על חכם

ומראה את טעויותיו של אותו החכם

הוא מביא גמרא שלדעתו היא טפשית ומקשה עליה מעובדות החיים.

ומה המסר שלו?

תורה שבעל פה זה מיתוס שאבד טעמו , זו המצאה ובדיה של חכמים

השם יתברך צווה תרי"ג והם הוסיפו.

וכך מראה בעל הספר הזה שדברי חכמים לדעתו המשכלת הם חלילה דברים שאין בהם לא טעם ולא ריח.

וככה הוא משמיץ את חכמי התורה שבעל פה

ומעודד נערים לכפור ולומר שיש רק תורה שבכתב וכל השאר המצאות.

והרב הגאון מחבר הספר המיתוס הזה

יוצר שוב תורה שבעל פה חדשה

והיא תורת הכפירה בחכמי ישראל.

אין לי שום ענין לקרוא ספר של איש ממרא מסית ומדיח שעושה נפשות לעצמו ומבקש להרוס את התורה שבעל פה היו לפיו קראים ובייתוסים ושומרונים ומשכילים וכמו שהם אבדו מן העולם ותורת שקרם באפר הדורות כן יהיה לספר הזה .

חבל שהמחבר הזה בחר לו לחיות בחיי גיהנום בעולם הזה וכדי שיהיה טעם והצדקה לכפירתו הוא מסית אחרים ומדיחם מדרך הישר

ומה גם אם יקנו ממנו את ספר הכפירה הזה וישלמו לו כסף על ספרי ההבל שלו.

לחכמי ישראל עצמם בקדושתם היו הרבה שאלות על עצמם ומי שטעה לא בוש לומר לחבריו שהם צודקים ממנו והכל בקדושה ובטהרה וענווה ויראת השם.

אמונת ישראל היא אמונה של ויאמינו בהשם ובמשה עבדו זו אמונת החכמים בתמימותה המעריצה את חכמי התורה שבעל פה שהם היו כמלאכים ומי ישורם ומי יגיע לעומק תבונתם וחקר לבם.

חזק את תלמידיך בלימוד האמונה היסודי כמו בספר הכוזרי למדם את ספר החינוך וחובת הלבבות והדריכם בדרך ישראל סבא.

ויהי רצון שכולנו נהיה אוהבי השם באמת ובתמים.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן