ניסיון זה נס קטן

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/07/02 09:17 כא בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

שלום עליכם כבוד הרב יש לי שאל המסויימת ודחופה על מקרה שקרה לי היום בבנק ורציתי שכבוד הרב יגיד לי אם זה בסדר

הלכתי לבנק שלי ומשכתי 300 שח במשיכה מהחשבון שלי .הכנסתי את הכסףלכיס מבלי לספור אותו ויצאתי מהבנק הייתי אמור לשלם חלק מהכסף בדואר ולכן שלמתי את מה שאני צריך בדואר ומשם הלכתי לעבודה במהלך היום כאשר באתי לקנות משהו מסויים שמתי לב שיש ברשותי פתאום 100 שח מיותרים דהיינו 400 שח. בהתחלה חשבתי שהטעות אינה בבבנק אלא בדואר ששם הפקידה קבלה פחות כסף ורשמה את הסכום המלא וקבלתי קבלה אבל לא הייתי בטוח בדקתי את הקבלה ואכן ראיתי שהכל כשורה ואז התברר לי הטעות שהיא מהבנק אז סיפרתי את זה לאישתי ומייד בסיום השיחה התקשרו מהבנק ואמרו לי שחלה טעות וקבלתי 100 ש"ח מיותרים דהיינו 400 שח אכן אמרתי שכן ובקשתי שיחייבו את החשבון שלי

אני מרגיש שאולי זה היה נסיון רציתי לדעת מה אומרת ההלכה בעניין הזה ואם פעלתי כשורה

לתשובתך בהקדם

בברכת התורה וכל טוב

רחמיים

תשובה

ב"ה
רחמים שלום.

אשריך!!!!!
הקב"ה העמיד אותך בניסיון ,ועמדת בו בכבוד.
אשריך!!!!!

דע לך כי כל ניסיון שאדם עומד בו -הוא עולה בדרגה ,
הניסיון הרים אותך לגבהים אדירים.
ק"ו בניסיונות עם כסף..... אכן ניסיון זה נס קטןשלא כל אחד זוכה לו.
אשריך.

בברכה,

עוזיאל