לפתית בפסח לאשכנזים

האם מותר לאכול בפסח מוצרים המכילים לפתית, או שהיא נחשבת לקטניות ואסור לאוכלה?

בנוסף לכך, האם שמן קנולה המכיל לפתית מותר בשימוש או שהוא מכיל קטניות נוספות?

תודה רבה וחג כשר ושמח!

תוכן התשובה:

שלום רב

שמן המופק מליפתית (לציטין) אינו נכלל באיסור קטניות. ויש שהחמירו בזה.

ונפרט מעט:
א. עיקרה של הליפתית אינה מין קטניות. פירותיו לופתים את הגבעול, אך זרעוניו גדלים בשרביטים, כקטניות, ומהם מפיקים את השמן.
ב. לפי דעת האגרות משה, אין לאסור דבר שלא אסרו חכמינו במפורש במנהג.
ג. השימוש בשמן קטניות (שלא בא במגע עם מים) מותר לחלק גדול של הפוסקים.
ד. ליפתית המצויה במוצרי המזון (בעיקר בשוקולד)התערבה לפני פסח בתערובת ובטלה. היתר זה אינו קיים בשמן קנולה המופק מזרעי הליפתית, שכולו עשוי ליפתית. שאר הספקות חלים גם על שמן זה, ולכן ניתן להקל גם בו.

צריך לזכור שאיסור הקטניות הוא מנהג, ולכן כשיש מחלוקת - אפשר להקל, במיוחד כשיש כל כך הרבה ספקות.

פסח כשר ושמח
אבינח ברנר.

התשובה התקבלה מצוות ישיבת הר ברכה,
ח בניסן התשסו
,
06 באפריל, 2006
10.04.2006

1. שמן קנולה - מה זה (אהוד)

דווח על תגובה לא ראויה
16.04.2006

2. מהו שמן קנולה (מנחם)

דווח על תגובה לא ראויה
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

הפגנה בשדרות צילום: באדיבות המצלם

בדרום זועמים על הפסקת האש. בקבינט מאשימים את צה"ל

קרא עוד