לימוד תורה שבכתב ממחשב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/02/24 12:24 ט באדר א'

שאלה

בס"ד

שלום.

"שיכול לומר ק"ש בעל פה. ובו סעיף אחד:

אע"ג דקיימא לן דברים שבכתב אי אתה רשאי לאומרם על פה כל דבר שרגיל ושגור בפי הכל כגון ק"ש וברכת כהנים ופרשת התמיד וכיוצא בהן מותר:" (שו"ע או"ח נ, א).

לאור זה, האם מותר ללמוד תורה שבכתב ממחשב? (אולי מחשב נחשב בעל פה?).

אשמח אם תוכלו לנמק למה וגם מקורות.

בתודה מראש,

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אפשר ללמוד ממחשב, זה לא בע"פ, ואדרבא במחשב כמעט ואין טעויות והוא מדויק יותר.

שתזכה לקבל את התורה בשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן