להכשיר כפית

בס"ד

לכבוד הרב שלום !

יש אצלנו בבית מנהג, שבמידה והשתמשו בסכו"ם בשרי בארוחה חלבית או להיפך, בטעות, אז שמים את הכלי באדמה למשך שלושה ימים. יש לציין שראיתי את זה אצל עוד חברים אשכנזים שלי. מאיפה התפתח המנהג הזה והאם הדבר אכן מכשיר את הכלי ?

תוכן התשובה:

מנהג זה בטעות יסודו. כל כלי מתכת חלבי שהשתמשו בו לבשרי חם, או להיפך - צריך להכשירו בהגעה ברותחים (כמו שמכשירים לפסח).
יש מקרה מסוים שמכשירים על ידי נעיצה באדמה והוא: אם חתכו גבינה קשה בסכין בשרי, או חתכו בשר קר בסכין חלבית, שאז די בכך שינעצו את הסכין עשר פעמים בקרקע קשה בעשרה מקומות שונים, ודי בכך. מדין זה נולדה הטעות שציינת, ומצווה ללמד את הטועים בדבר ולתקנם.

בברכה
רונן לוביץ

התשובה התקבלה מהרב רונן לוביץ,
ט בכסלו התשסז
,
30 בנובמבר, 2006
לקריאה נוספת
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

איש חזון| שר התחבורה, סמוטריץ' צילום: פלאש 90. מרים אלסטר

'הארץ': סמוטריץ' - איש חזון ומעש

קרא עוד