כשרות

מדוע שומרים בין בשר לחלב? ולמה דווקא 6 שעות?

תוכן התשובה:

לשואלת שלום רב

אכן מהתורה מה שאסור זה רק אכילת בשר וחלב שהתבשלו יחד.

חז"ל הוסיפו הרחקה, שלא רק ביחד אסור אלא גם בזה אחר זה, כך שגם בתוך הגוף הם לא יתערבו. והרי לוקח זמן לאוכל להתעכל בגוף.

הטעם הוא בגלל שלפעמים נשארות שאריות בין השיניים. וכן לפעמים נשאר לנו עדיין טעם בפה מהאכילה הקודמת.

הסיבות להרחקות של חז"ל הן גם בשביל שלא נטעה ונגיע לאיסור עצמו, וגם מתוך הבנה שאם התורה אסרה משהו בגלל פגם רוחני או מוסרי שיש בו, אז לפעמים גם מה שקרוב לאיסור הוא פגום ויש להמנע ממנו. ולכן פעמים רבות הוסיפו חז"ל החמרות על מה שכתוב בתורה.

הסיבה לשש שעות - בגמרא כתוב מארוחה לארוחה. בזמנם היו נוהגים לאכול 2 ארוחות עיקריות ביום שהמרחק ביניהם היה כ-6 שעות. לכן היו אמנם פוסקים שאמרו שאם סיימת את הארוחה וברכת, אתה יכול זמן קצר אח"כ לאכול חלב. אבל הפסיקה שהתקבלה יותר היא שצריך לשמור את אותו זמן שנהגו בד"כ בזמן הגמרא בין הארוחות, כלומר שש שעות.

בברכה

אפי קיציס

התשובה התקבלה מהרב אפי קיציס, ר"מ בישיבה התיכונית בר"ג
כז באייר התשפ
,
21 במאי, 2020
לקריאה נוספת
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

נפתלי בנט צילום: Sraya Diamant/Flash90

בנט: "נתנגד לכל תכנית שתכיר במדינה פלסטינית"

קרא עוד