סגור

כשרות- פסח

כיצד מכשירים תנור בישול ואפיה לפסח? מה לגבי הרשת והתבניות? האם עדיף לייחד טוסטר אובן לפסח? (כרוך בהשקעה כספית ומקום איחסון)

תוכן התשובה:

שלום וברכה!

את השאלה קיבלתי רק עכשיו וככל הנראה היא כבר לא רלוונטית, אך יכולה לשמש לעתיד בע"ה.

את התנור ניתן להכשיר כך:

1. לנקות בצורה יסודית ביותר בכל החורים והסדקים עם חומרים חריפים להסרת השומנים. אם צריך גם להוריד דלתות ולנקות בחריצים והחיבורים כנ"ל.

2. להשאיר את התנור ללא שימוש ל-24 שעות. זה גם טוב מבחינה בטיחותית כדי שהמים שהגיעו לכל מני מקומות בתנור יתייבשו ולא יהיה קצר חשמלי.

3. להפעיל את התנור לחום המרבי ל- 40 דקות- שעה.

התנור כשר!

תבניות לא ניתן להכשיר. כי יש צורך בליבון חמור (לעבור עם אש גלויה בכל המקומות בתבנית עד שניצוצות ניתזים מהתבנית). בד"כ אין תבנית שיכולה לשרוד את זה.
רשת צריך להכשיר בדיוק כמו שמכשירים את התבנית. גם כאן צריך לעשות חושבים, האם רשת תשרוד את ההכשרה.

שאלת האם עדיף לקנות טוסטר אובן. לענ"ד עדיף ופשוט יותר (כך אני עושה), אך את זה אני משאיר להחלטה האישית של כל אדם ואדם.

בברכה,

חיים בריסק

התשובה התקבלה מהרב חיים בריסק,
כב בניסן התשעג
,
02 באפריל, 2013
לקריאה נוספת
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
העברת
מתנות
לאביונים
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

הרב יהודה מרמורשטיין בראיון מיוחד לחדשות כיפה צילום: חדשות כיפה

מרגש: הסיפור מאחורי עמותת 'עלה'

קרא עוד