כשרות כלים

שלום כבוד הרב,

אפיתי מזון בשרי בתוך תבנית חד פעמית שהנחתי בטעות על גבי תבנית חלבית (מקורית של התנור, ז"א עשויה אמאייל). לאחר האפייה ולאחר שהתבררה לי הטעות בתבניות ראיתי מעט שמן או שומן על התבנית החלבית. עלי לציין כי בעת הבישול הישיר בתבניות אני מניחה בתוכן נייר אפייה. (בתבנית החלבית באפייה זו לא שמתי נייר משום שעל גביה הנחתי את התבנית החד פעמית).

שאלתי מה דין תבנית האמאייל החלבית?

תודה וכל טוב.

תוכן התשובה:

בסד

שלום רב
אם היו אלה אידים בעלמא או שמא מרק בשרי או שומן בשרי ממש?
אחרי ברור עובדה זו יהיה ניתן להתיחס וכמובן לכמות של השומן ביחס ןתבנית.
אם הנתונים מורים לאיסור אז אין תקנה לתבנית אבל אם הנתונים מסופקים ונוטים להקל ,אולי אפשר להכשיר.
בברכה

התשובה התקבלה מהרב שלמה בן אליהו,
יא בתמוז התשסח
,
14 ביולי, 2008
לקריאה נוספת
17.07.2008

1. כשרות כלים ()

תשובה לכבוד הרב בן אליהו בעניין הבירור:
על התבנית המקורית של התנור היתה שכבה שומנית בגודל פרוסת לחם. כאמור על התבנית החלבית הזו הונחה תבנית חד פעמית ועליה נייר אפיה עם כנפי עוף ואורז.הנחתי שהשומן נבע מנזילת התבשיל במשך אפייתו.
אציין שוב כי בעת אפיה ישירה בתבניות התנור המקוריות אני מניחה שכבת נייר אפיה ולכן התבנית החלבית מהאמאיל גם היא כוסתה בנייר באפייה חלבית בה.
תודתי לתשובת כבוד הרב.
תגובת הרב
לאחר נקיון נסי ללבן את התבנית ליבון קל ,

דווח על תגובה לא ראויה
22.07.2008

2. כשרות כלים ()

דווח על תגובה לא ראויה
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

 צילום: דובר צהל

תחקיר צה"ל: הערה פיקודית למפקד הבקו"ם שלא פעל לפי הנחיות משרד הבריאות

קרא עוד