כשרות יין מבושל מחו"ל

האם בישול יין (יין מבושל) מקנה איזושהי הקלה בתהליך הדרישות לקבלת כשרות ליין שתהיה מוכרת על ידי הרבנות הראשית בישראל ליין שנעשה ביקב שנמצא בחוץ לארץ במקום חקלאי רחוק מהעיר ? ואם כן, איזה הקלה מבחינת תהליך הדרישות לקבלת הכשרות מביא בישול היין (יין מבושל) ?

תוכן התשובה:

שלום וברכה

אחת הבעיות המרכזיות איתן מתמודד המבקש כשרות ליינו היא החשש למגע של גוי או מי שאינו שומר מצוות ביין,

יין מבושל אינו נאסר גם כאשר הם נוגעים בו, ולכן משלב הבישול ההקפדה עליו יותר פשוטה.

אולם מתחילת סחיטת הענבים ועד לבישול היין נותרת החובה בעיה להקפיד שרק יהודים שומרי מצוות יגעו ביין.

בברכה

יצחק דביר

התשובה התקבלה מרבני כושרות, שאלות בנושאי כשרות
י באב התשעט
,
11 באוגוסט, 2019
לקריאה נוספת
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

אמבולנסים בארה"ב, ארכיון צילום: shutterstock

שני נרצחים יהודים באירוע ירי בני ג'רזי

קרא עוד