סגור

כשרות התנור

שלום וברכה,

אצלינו בבית יש תנור שבו בד"כ מבשלים תבשילים בשריים. (עוף בגריל, בשר וכו')

לעיתים מכינים עוגיות, עוגות ודברי אפיה אחרים.

אני לא זוכרת את אמא מכינה עוף בגריל ולאחריו עוגת גבינה. בד"כ היא מכינה בימים שונים מאכלים שונים, אך לעיתים יוצא שבאותו יום, בהפרש של שעתיים לערך היא מכינה עוף ולאחריו עוגה (וכן להיפך).

(העוגה יכולה להיות חלבית או פרווה)

אנחנו לא מנקים את התנור מבפנים (מהאדים וכו') וגם לא מחממים את התנור בטמפ' גבוהה בסיום האפיה או הבישול.

רצית לשאול מה הסטטוס מבחינת הכשרות של התנור. (אבא שלי טוען שזה בזבוז חשמל.. לחמם את התנור...)

ההורים שלי לא כ"כ מקפידים, ולאחרונה התחלתי לחשוב אולי המטבח שלנו בכלל לא כשר ח"ו.

האם המאכלים נחשבים לכשרים? האם התנור נחשב לכשר?

ומה יש לעשות כדי שהתנור והמאכלים יהיו כשרים?

תודה!

תוכן התשובה:

בסד

שלום רב.

אין להשתמש באותו תנור לחלבי ובשרי בלי הכשרת ונקיון של התנור בינהם.

מהסיבה הבאה.
1. ההלכה מאד מחמירה בדיני [מכסה].אין לכסות סיר ובו תבשיל בשרי חם במכסה חלבי כי האדים עולים למכסה ויורדים לסיר.ומטרפים את האוכל .(אם אין באוכל פי שישים מהמכסה.)


התנור הוא כמו מכסה.....!!!!!!!
2.בדרך כלל התנור מתלכלך בשאריות אוכל או נוזלים המעוף או מהפיצה.
בשימוש הבא ללא נקיון יתבשלו יחד באותו התנור החלב והבשר וזהוא בדיוק איסור התורה ,"לא תבשל גדי בחלב.."


לכן רצוי מאד לא להשתש בתנור אחד גם לחלב וגם לבשר.
אבל אם כן מעונינם להשתמש כך.אז יש לשמור ארבע תנאים.
1. תבניות נפרדות.
2. נקיון יסודי בינהם.
3. המתנת 24 שעות.
4. חימום התנור בחום מקסימלי לדקה אחת.

לענין השאלה חסרים לי נתונים 1. כמה זמן חלף 2. נקיון התנור 3. חלבי ממש או פרווה
צריך להבחין בן [לכתחילה ובן דיעבד] במאכלים כשרים .לדעתי אם התנור היה נקי ועברו 24 שעות בן הבשר לחלב והתבניות היו אחרות אז בדיעבד ניתן לאכל את האוכל.

אציע לכם עיצה...פשוט תהיה את האחראית בבית לנקות את התנור...תמיד תמיד.......לפני ואחרי השמוש בו.

בברכה

בברכה

התשובה התקבלה מהרב שלמה בן אליהו,
יב בחשון התשסט
,
10 בנובמבר, 2008
לקריאה נוספת
11.11.2008

1. שאלה נוספת (השואלת)

חימום התנור לחום המקסימאלי לא נעשה, ובד"כ מחכים בין בישול בשר לבישול חלבי או פרווה למעלה מיממה, אך לא תמיד זה כך. מדובר לעיתים בעוגת גבינה, ולעיתים בעוגות פרווה אחרות (שטרודל, תפוזים, שוקולד וכד´).

אנו משתמשים בתבניות נפרדות.

שאלתי את אמי כיצד היא מנקה את התנור, והיא אמרה שהיא מנקה מלמטה (מעבירה סמרטוט..), אך לא יותר מזה. כיצד יש לנקות את התנור מבלי לחשוש להרוס אותו..?
והאם סופרים את הדקת חימום מאז שהתנור עובד, או מהזמן בו התנור הגיע לטמפ´ המקסימאלית (זה לוקח יותר זמן..)

הרעיון להיות האחראית על התנור, הוא נכון ואני מקבלת אותו. אך יש קצת בעיה עם זה, משום שרוב שעות היום אני לא בבית, גם בימי שישי (עבודה או לימודים באונ´), ולעומת זאת, אמי נמצאת רוב היום.
בכל אופן, אבקש ממנה לעשות זאת..

תודה רבה רבה!
תגובת הרב
1.עברו 24 שעות זו סיבה להקל אם התנור היה נקי .
2.כיצד מנקים?פשוט מנקים משאריות של אוכל ומעברים סמרטוט לחה על הדפנות והקרקעית.
3.חום מקסימלי אחרי שהתנור מתחמם זה בדרך כלל לאחר כעשרים דקות של הפעלה.
3. אם זה מבוצע ..אז אין בעיה או ליתר דיוק ,הבעיה צומצמה.
בברכה

דווח על תגובה לא ראויה
09.07.2010

2. כשרות התנור (מבולבלת)

כבר הרבה זמן מטרידה אותי השאלה לגבי הפרדה בין בשר לחלב בבישול בתנור כילדה גדלתי על המתנה של 24 שעות בין בשר וחלב ובתקפ´ האחרונה שמעתי מרב בשיעור כי אין לבשל באותו תנור דבר שלא כ"כ מתאפשר בד"כ לאנשים יש תנור אחד רציתי לדעת מה עלי לעשות כדי לבשל גם חלב וגם בשר באותו תנור, {בתנור של יש תוכנית של ניקוי עצמי} ומה הדין לגבי דברים שהם פרווה שנאפו לאחר הבשר או לאחר החלב{בתוך 24 השעות}
בתודה מראש
תגובת הרב
יש להוועף ברב ששמעת את שעורו בענין ,להראות לו את התנור .ואם אינו מנקה את עצמו באופן המותר אז גם לדעתי לא כדאי להשתמש בו גם לחלב וגם לבשר.

דווח על תגובה לא ראויה
כתבו תגובה
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

ראש הממשלה צילום: Yonatan Sindel/Flash90

נתניהו מודה: "ייתכן שההחלטה לפתוח את כלל מערכת החינוך היתה מהירה מידי"

קרא עוד