כשרות בשר וחלב

1. במקפיא היו מוצרים, בשריים ופרווה ירקות קפואים, בצק, שקרוב לודאי היו במגע עם גלידה חלבית. לא תמיד העטיפות היו סגורות.

כיצד יש לנהוג?

2. תנור אפיה בשרי שניקו אותו עפ סקוצ' ומטלית חלביים. מדובר בגוף התנור, בתבנית ובמדפים השונים.

האם יש צורך להכשיר? כיצד?

תודה

תוכן התשובה:

שלום וברכה

1. לכתחילה יש להקפיד שהעטיפות של הפרווה או החלבי יהיו סגורות. במקרה שלא היו סגורות, ואין וודאות שנגעו זה בזה ישירות - אין חובה לחשוש, ואפשר להתייחס אליהם כפרווה.

2. מכיון שבדרך כלל שוטפים את הכלים במים שאינם רותחים, ואין היד סולדת בהם - אין צורך להכשיר את התנור והכלים.

בברכה

יצחק דביר

התשובה התקבלה מרבני כושרות, שאלות בנושאי כשרות
טו בחשון התשפ
,
13 בנובמבר, 2019
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

ח"כ גדעון סער צילום: פלאש 90. אהרון קרון

גדעון סער עולה למתקפה: "עם נתניהו בראש - נמסור את השלטון לשמאל"

קרא עוד