סגור

כרובית

שלום רב

מה דין הכשרת כרובית קנויה בסופר?

איך מנקים אותה מחרקים ותולעים?

כנ"ל לגבי כרוב שאינו גוש קטיף...

תודה רבה

תוכן התשובה:

שלום

א. כרובית הקנויה בסופר - נהגו שלא להכשירה כיוון שהיא מוחזקת בשרצים וכמעט ואי אפשר לבודקה.
ב. כרוב שאינו גוש קטיף – גם כרוב קשה מאוד להכשירו. אם אתה כן קונה, צריך:
1. הפרדת העלים
2. שטיפתם ושפשוף העלים כל אחד בפני עצמו (סקוטש וכדו´) כולל בקפלים הקטנים של העלה.
3. לבדוק את הכרוב במקום מואר. כשיש בחלק החיצוני של העלה קבוצת נקודות, יש לבדוק שם מעברו השני. נקודות כאלו אינן סימן הכרחי להמצאות שרצים או ביצי חרקים.
4. אין די בבדיקת העלים החיצוניים ויש לבדוק גם העלים הפנימיים.

* עלים שבדקת יש להרחיק מעלים שלא נבדקו כיוון שהחרקים מקפצים.
החרקים הקיימים בכרוב:
א. טריפס: כעין פס דק בגודל 1/2 עד 2 מ"מ. צבעו שחור, צהוב או לבן. נוטה להתחבאות.
ב. זחלים: זחלים בצבע ירוק-אפור בגודל 1/2 עד 6 ס"מ. מכרסמים ומנקבים את הירק וגורמים לפירורים כהים.

אם בישלת ללא בדיקה:
אם לא נבדק, אפילו בדיעבד שכבר התבשל- אסור (אם אין אפשרות לבודקו לאחר הבישול)

בברכה,
חיים.

התשובה התקבלה מצוות שות ישיבת מעלות,
כז באדר א'
,
03 במרץ, 2011
לקריאה נוספת
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

אברי גלעד  צילום: Oren Nahshon\ Flash 90

אברי גלעד ניצל מבידוד נוסף

קרא עוד