כיצד מגעילים

אשמח אם הרב יוכל להסביר לי כיצד מתבצעת ההגעלה.

פשוט להרתיח מים בסיר ולהכניס את המזלג? הסיר לא נטרף כתוצאה מזה?

סליחה ותודה. שירה.

תוכן התשובה:

אם תכולת הסיר היא יותר מפי שישים מנפח הכלי שאותו מגעילים הסיר אינו נטרף. סיר המכיל ליטר מים (סיר פצפון) הוא הרבה יותר מפי שישים מנפח של מזלג ממוצע. ובכל זאת, גם בכמות מים זו מקובל להוסיף למים חומר שפוגם את טעם המים (ובעצם את טעם הדבר שגרם לכלי להיות טרף), כגון נוזל לניקוי כלים.
אז ההגעלה נעשית כך:
ראשית, מנקים היטב את הכלי הטעון הגעלה.
מרתיחים כלי עם מים בכמות האמורה ובתוספת מעט חומר כמו סבון, מכינים כלי נוסף עם מים קרים, כאשר הסיר הרותח מעלה בועות של רתיחה טובלים במים את הכלי הזקוק להגעלה, דואגים לשים לב שבועות הרתיחה ממשיכות גם כשהכלי בתוך המים (אפשר להמתין כמה שניות לצורך העניין), מוציאים את הכלי מן המים הרותחים וטובלים אותו בתוך המים הקרים.

התשובה התקבלה מהרב דוד צוקרמן,
כג בכסלו התשע
,
10 בדצמבר, 2009
לקריאה נוספת
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

 תינוק צילום: shutterstock

בית דין הרבני: כל הילדים שנולדו בישראל מתרומת ביצית הם ספק יהודים

קרא עוד