חתימות בתשעה באב

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 31/07/17 11:38 ח באב התשעז

שאלה

שלום, ידוע כי בתשעה באב לא מומלץ לחתום על חוזים לבית . האם אסור גם ללכת לצורך העניין לחברת חשמל לעשות החלפת משלמים רק ועל החוזה אחתום ביום חמישי? כי יש בעיה בעבודה עם עניין החופשים ומחר אני בחופש בגלל הצום ואת יום עבודתי אני מסיימת רק ב7 וחצי בערב כך שאין את האפשרות ללכת אחר הצהריים.

האם ניתן לקבל היתר לכך?

יש לציין שלא מדובר בקניית בית אלא בהחלפת דירת עמיגור(דירה בשירות הציבורי) לאחר פטירת הוריי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

אמנם צריך האדם להשתדל ככל האפשר שלא להסיח את דעתו מן האבלות, אבל מכיון שיש אילוץ שמונע לעשות את ההעברה ביום אחר, אפשר לעשות זאת גם בתשעה באב, ועדיף אם אפשר לעשות זאת אחרי חצות היום (12:45).

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן