חתונה דתית

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 20/01/10 16:25 ה בשבט התשע

שאלה

שלום רב,

יש לי שתי שאלות:

הראשונה היא האם ניתן להתחתן בטקס דתי אם בני הזוג נישאו כבר בטקס אזרחי בח"ול?

השנייה היא האם בני זוג שנישאו בטקס דתי יהודי בח"ול יכולים להנשא שוב תחת חופה וקידושין בטקס דתי בארץ?

תודה וכל טוב

הילה

תשובה

שלום וברכה!

א. אם שני בני הזוג יהודים, אינם כהן וגרושה, אף אחד מבני הזוג אינו ממזר, שתוקי ושאר פסולי קהל, אז לאחר החתונה האזרחית לא רק שמותר לערוך חופה וקידושין כדת משה וישראל, אלא חובה.

ב. למה את מתכוונת כשאת אומרת "טקס דתי בחו"ל"? האם מדובר על חתונה רפורמית או קונסרבטיבית? אם הכוונה לאלו, אז הדין הוא כמו בסעיף א'. לחופה הנעשית ע"י "רביי" קונסרבטיבי או הרפורמי אין כל תוקף הלכתי והזוג לא נחשב לזוג נשואי ע"פ ההלכה. אם חופה וקידושין שנערכו בחו"ל נעשו כדת משה וישראל בטקס ארתודוקסי כשר, אז לא עורכים חופה וקידושין שוב. הרי אין לזה שום משמעות מצד אחד ומצד שני אי אפשר לברך שוב ברכות האירוסין והנישואין מדין ברכה לבטלה.

בברכה,

חיים דב בריסק