חיתוך מאכל חריף בסכין בשרית

שלום, רציתי לשאול שאלה בנושא חיתוך מאכל חריף.

אם חתכתי שום/בצל בסכין בשרית, ובישלתי בתבשיל פרווה בסיר פרווה התבשיל בשרי? והסיר בשרי?

כנ"ל גם לגבי חלבי..

תוכן התשובה:

שלום וברכה

בענין זה נחלקו הדעות והמנהגים, אציין שלשה מהם:

א. לדעת האשכנזים התבשיל נחשב לבשרי ואין לאוכלו יחד עם חלב או בכלי חלבי (אך אין צורך להמתין אחריו שש שעות). אם רוצים להמשיך ולהשתמש בסיר כפרווה - לכתחילה יש להגעילו, ויש המקילים בכך.

ב. לדעת הגר"ע יוסף הכל תלוי בשאלה האם הסכין היתה בת יומה (כלומר: שב24 השעות לפני החיתוך חתכו בה בשר חם), אם היתה בת יומה הדין כמו באות א, אם לא היתה בת יומה הבצל נחשב לפרווה לגמרי, וכך גם הסיר.

ג. דעת הרב מרדכי אליהו כמו האשכנזים באות א, אך שמעתי משמו שבצל לבן כלל אינו נחשב לחריף.

בעת הצורך תוכלו להעזר ולקבל מענה אוטומטי לשאלות כאלו בסימולטור הכשרות שלנו.

יצחק דביר

מרבני כושרות

התשובה התקבלה מרבני כושרות, שאלות בנושאי כשרות
א באב התשעח
,
13 ביולי, 2018
לקריאה נוספת
13.07.2018

1. לא הבנתי, למה מקום החיתוך לא בטל ברוב\בשישים? בהנחה שלא מדובר במרק בצל (שלום הרב)

לא הבנתי, למה מקום החיתוך לא בטל ברוב? בהנחה שלא מדובר במרק בצל...אם זה מרק ירקות פרווה, זה בטל בשישים, ואז לכאורה אפשר לאכול כפרווה ולהשתמש בסיר כרגיל, לא כך?
תודה
תגובת הרב:
שלום וברכה
שאלתכם צודקת, אך לא מספיק פי שישים כנגד מקום החיתוך, אלא צריך פי שישים כנגד עובי להב הסכין. והכל תלוי בכמות התבשילץ

דווח על תגובה לא ראויה
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

מאמצים אחרונים. נתניהו  צילום: קובי גדעון, לע"מ

הצ'אנס האחרון? נתניהו מנסה להציל את הממשלה

קרא עוד