הרב שרלו בהודו בראש השנה ??!!

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/09/18 12:57 ח בתשרי התשעט

שאלה

שלום לרב שרלו,

אני מרגישה קצת נבגדת שהיית בראש השנה בהודו. קראתי הרבה דברים שלך על אומן, ובכלל מה עושה רב בראש השנה בטיול ולא בישראל בישיבה ?

האם זה לא צביעות מה שאתה עושה ?

סליחה

תשובה

שלום וברכה

הבה נתחיל בעובדות: מיום ראש חודש אלול, בו התחיל הזמן בישיבה, אני בישיבה, לומד ומלמד תורה לאורך כל החודש, ראש השנה, עשרת ימי תשובה ועד הרגע. למעשה, חזרתי משם עוד לפני ראש חודש אלול. בראש השנה הייתי שליח ציבור בישיבת אמי"ת אורות שאול.

מה למדנו ?

א. לעולם לא להאמין לעיתונים. צריך לקחת את האפשרות שאולי מה שכתוב שם נכון, אבל גם אולי שלא.

ב. את צודקת שאם רב אומר משהו אחד ועושה משהו אחר - הוא פושע.

ג. לפני שמאשימים - כדי לברר.

ד. את צודקת שאסור להיות צבוע.

ולעצם העניין, יכול להיות שאהיה אי פעם בראש השנה בהודו. ברם, אם זה יהיה כך - זה בוודאי לא יהיה לטיול. זה יהיה לקיים את מצוות "השבת אבידה", לכל האובדים בארץ אשור והנידחים בארץ מצרים, ולהיות איתם בתוך משבריהם, ולנסות ביחד להעלות משם. לאמור: גם אם העובדות היו נכונות - עדיין כדאי לבחון היטב את ההקשר. הרב חיים וידל הי"ו, ר"מ בישיבתנו, נמצא בהודו בימי חגי החודש השביעי המקודש, ועושה שם מלאכת קודש.

אז למדנו שיעור טוב.

כל טוב