הלכות ברכת המזון

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 29/10/19 23:12 ל בתשרי התשפ

שאלה

כבוד הרב שלום.

יש לי מספר שאלות בנוגע לברכת המזון .

1. אחרי מים אחרונים מותר לדבר ?

2. אם אכלתי עם חברות שלי לחם , אני יכולה לברך ברכת המזון ולכוון להוציא אותן ידי חובה?

3. אם אני אוכלת לחם לבד אני צריכה להותיר חתיכת לחם לברכה או שזה רק בסעודה עם מספר אנשים ?

4. לחם שהותרתי לברכה מותר לאכול ממנו אחר כך?

5. כשאני מברכת ברכת המזון אני צריכה לפנות את השולחן ?

6. אם נשארו פירורים על השולחן מהלחם מה עלי לעשות ?

7.אם שחכתי להותיר לחם לברכה אני יכולה להביא חתיכת לחם שלא הייתה לפני זה על השולחן?

תודה רבה .

תשובה

שלום

1. לכתחילה לא לדבר ולא להפסיק בין הנטילה לברכה

2. כל אחת צריכה לברך בפני עצמה, אלא אם כן הן לא יודעות לברך בפני עצמן, אבל הן צריכות להקשיב ולכוון לכל מילה ומילה, וזה לא קל.

3. כן, אבל מכיון שהמשנה ברורה כתב שהסיבה להשאיר היא בגלל העניים, והיום לא מצלוי לתת לעניים לחם ליד השלחן, כתבו הפוסקים, שהפירורים שנשארים ממילא מספיקים.

4. כן

5. לא.

6. פירורים קטנים מותר לזרוק אחר כך כרגיל

7. כן

כל טוב