הכשרת תנור עם משטח אבן

שלום לרב,

יש לנו ערב גיבוש מהעבודה כאשר במקום יאפו - ממוצרים כשרים - מוצרי מאפה (פיצות וכו').

מדובר בתנור "רגיל" עם משטח מאבן, עליו יונחו ישירות המאכלים בעת תהליך האפיה.

ע"מ שגם הדתיים יוכלו לאכול מהמאכלים, אנחנו רוצים להכשיר את התנור.

נק' ההנחה היא שהתנור אינו כשר (בעל התנור מסר לנו שהקפידו להניח על משטח האבן רק מוצרי מאפה, אך אנחנו לא יודעים מה הוכן בשאר חלל התנור ברבות השנים).

כיצד ניתן להכשיר את התנור וכיצד ניתן להכשיר את משטח האבן?

קהל היעד מורכב מספרדים ואשכנזים כאחד.

תודה.

תוכן התשובה:

שלום וברכה

במקרה זה יש להקפיד שבעת האפיה התנור לא יהיה בן יומו, כלומר שלא יעשו בו שימוש כלשהו 24 שעות קודם לכן.

לפני האפיה יש לחמם את התנור לחום הגבוה ביותר שלו למשך כחצי שעה.

התשובה התקבלה מרבני כושרות, שאלות בנושאי כשרות
כט בתמוז התשעח
,
12 ביולי, 2018
לקריאה נוספת
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

הרבנים בכנס  צילום: יחצ

הרב צבי ישראל טאו: "יש ניסיון מכיוון חילוני לכופף את הרבנות הראשית"

קרא עוד