הכשרת כלים

יש לנו סכו"ם מנירוסטה שקיבלנו בירושה מסבתא שלא שמרה כשרות.

הכלים כבר מעל 10 שנים לא בשימוש.

האם צריך להכשיר אותם?

אם כן- האם צריך להגעילם או אולי רק לתקוע באדמה??

ואם הם צריכים הגעלה- אז איך בדיוק עושים את זה?

האם מספיק להרתיח סיר בבית? (ואם כן- אז איזה סיר? ממה הוא צריך להיות עשוי והאם זה לא יטריף אותו?)

תודה.

תוכן התשובה:

שלום רב!

א. הכלים צריכים לעבור הכשרה ע"י הגעלה. דהיינו- מכניסים לתוך סיר גדול עם מים מבעבעים (בעודם על האש), ושמים קצת סבון על מנת לפגום את מה שנבלע ומה שיבלע בסיר ,ומכניסים לכמה שניות ומוציאים לתוך מים קרים.
סיר יכול להיות מכל חומר.
בהצלחה!

התשובה התקבלה מצוות ישיבת פתח תקוה,
י באלול התשסו
,
03 בספטמבר, 2006
לקריאה נוספת
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

'אוטובוס השבת' של מפלגת מרצ בירושלים. ארכיון צילום: אורן נחשון, פלאש 90

העתירה נדחתה: התחבורה הציבורית בשבת ברמת גן תמשיך לפעול

קרא עוד