הגעלת כלים

לכבוד הרב שלום

1.מה זה אומר שצריך לעשות הגעלה לכלי?

אם צליתי כבד על הכריים של הגז הריי הדם נגע בהם האם הכריים צריכים הגעלה?

ואם לא מגעילים אותם האם מותר להשים עליהם סירים לבישול בלי שהמאכל נוגע בהם?

ואם אנו נוהגים לשרוף חציל על הכריים אז החציל אסור לאכילה אלא אם כן עושים הגעלה לכריים כיון שהם ללא הגעלה?

2.האם כאשר שמים כבד מופשר בתוך קערה זה הריי מתמלא בדם אז אסור להשתמש בקערה הזו למאכלים אחרים?אז צריך לייחד את הקערה הזו בלבד לכבד ולהשתמש בה כל פעם שמפשירים את הכבד?מקווה שאני ברורה בתודה מראש

תוכן התשובה:

בסד


שלום רב.
כדאי ללמוד הלכות אלו.
אין להגעיל או להכשיר שום כל מבלי להוועץ ברב או משגיח כשרות המומחה לכך.

לא מגעלים כריים ,כי הגעלה לא מועילה לכל סוגי הכלים לכן כריים שבלעו בחום יפלטו רק בליבון ,וכיוון שאי אפשר ללבנם לכן אנו מתיחסים אליהם כטרף .דהינו כל אוכל חם ישפול לתוכם,או יבא במגע ישיר לפסל לאכילה.
אבל מותר להניח סירים ולבשל חבב או בשר בתוך כל סיר בניפרד.
בברכה

התשובה התקבלה מהרב שלמה בן אליהו,
יא בכסלו התשסט
,
08 בדצמבר, 2008
לקריאה נוספת
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

 בית עלמין צילום: פלאש 90. דוד כהן

ברוך דיין האמת: הרבנית רבקה צוקרמן הלכה לעולמה

קרא עוד