שאל את הרב

דיני קר.

הרב דוד לוי 07/06/11 12:02 ה בסיון התשעא

שאלה

כבוד הרב שלום.

בבית יש לנו מכשיר שמאפשר לקצוץ ולטחון מאכלים שונים.

האם מותר לי לקצוץ בכלי גבינה [קרה] ולאחר שטיפה לטחון בשר [קר]?

הכלי נותר אותו הכלי והלהב לא משתנה.

תשובה

שלום לך

אסור !
החיתוך נחשב ל'חם' וחיתוך קר הוא מבליע בדומה לבישול חם ולפעמים יותר (ביחס לבישול יש דין כלי שאינו בן יומו ואילו ביחס לחיתוך אין דין זה)

חג שמח דוד לוי
098987548

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר