גיור בקרב העדה האתיופית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/11/08 13:45 יח בחשון התשסט

שאלה

שלום הרב

ברצוני לברר מה נפסק לגבי גיור עולי אתיופיה.האם כולם יהודים?מה עושים במקרה שחסר מניין האם אפשר לחשב מבלי לדעת בוודעות?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

מעמדם האישי של יהודי אתיופיה נתון במחלוקת בין רבני דורנו, כמעט מהקצה ועד הקצה.
העמדה הממוצעת היא שהם יהודים, ועל כן מצרפים אותם כמובן למניין, והם חלק בלתי נפרד מעם ישראל. יש להעדיף כי לפני נישואין תהיה כריתת ברית מחודשת עם עם ישראל, בשל העובדה שהם היו מנותקים מההיסטוריה של האומה.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן