אפייה ובישול בתנור

תנור עם תא אחד בלבד כיצד ניתן להשתמש בו

מה הפירוש של המושג בחזקת חלבי/בשרי

שאני שומעת מהרבה אנשים

אבקש ממך לתשובה מפורטת תודה

תוכן התשובה:

בס"ד

לכתחילה צריך להכשיר אותו כל פעם לפני שימוש שונה מהקודם.
הכשרת תנור נעשית על ידי שלושה דברים:
ניקוי מפירורים ושומנים
המתנה של עשרים וארבע שעות
חמום על למקסימום למשך רבע שעה או חצי שעה.


אבל אם למשל בשרי ורוצים לבשל בו משהו סתמי - פרווה ולאכול אחר כך את הפרווה הזה עם חלב. דבר זה שנוי במחלוקת. יש אומרים שמותר לכתחילה ובלבד שהתנור נקי וכך נוהגים הספרדים. ויש אומרים שמותר רק בדיעבד, דהיינו אם כבר בישלת פרווה בתנור בשרי - מותר לאכול את הפרווה הזה עם חלב אבל אסור לך לכתחילה לבשל פרווה על מנ לאכול עם חלב.
בכל מקרה אם עברו עשרים וארבע שעות מאז שבישלו בו בשר לאחרונה מותר לכל הדעות לכתחילה לבשל פרווה על מנת לאכול עם חלב.

התשובה התקבלה מהרב שמואל אליהו,
כב בשבט התשסב
,
04 בפברואר, 2002
לקריאה נוספת
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי צילום: פלאש 90

מנכ"ל משרד הבריאות מעריך: "ירידה בתחלואה - בתוך שבועיים"

קרא עוד