9 שנים למבצע עופרת יצוקה אהרן קרוב מדבר: "פצוע זה לכל החיים"

אחד הפצועים המפורסמים בהיסטוריה של מדינת ישראל נזכר בהקפצה יום לאחר חתונתו, בלחימה הקשה בעזה ובתהליך שיקומו, "כל תזוזה שלי הייתה התקדמות אדירה". סיפור על קשיים ולצדם אופטימיות לא קטנה

חדשות כיפה חדשות כיפה 13/02/18 17:05 כח בשבט התשעח

9 שנים למבצע עופרת יצוקה אהרן קרוב מדבר: "פצוע זה לכל החיים"
קרוב בהרצאה בפני חיילים, צילום: באדיבות המצולם

לפני תשע שנים הסתיים מבצע עופרת יצוקה שמהלכו נהרגו 13 חיילים ונפצעו עוד 317. מי שהוגדר בזמנו במצב הקשה ביותר הוא אהרון קרוב, שיצא כחתן מחופתו היישר לשדה הקרב.

"התחתנו ביום חמישי, ובבוקר למחרת התעוררנו למצב מעורפל מבחינה ביטחונית", הוא סיפר בראיון שהתפרסם במאקו על ידי אפרת פרנס כהן והוסיף,"הייתי מ"מ בקבע, ובשבע בבוקר מתקשר אליי המ"פ ואומר לי שיוצאים לרצועת עזה.

לדבריו, היה לו ברור שלמרות שרק נישא לבחירת לבו עליו לשהות עם חייליו. את הלחימה בעזה הוא תיאר "כמורכבת ומסוכנת, הבתים היו ממולכדים, המידע המודיעיני לא היה מדויק וכל צעד שלנו עלול היה להיגמר באסון".

לאחר עשרה ימי לחימה הגיע האירוע ששינה את חייו, "נכנסנו לאחד הבתים, וכשעליתי לקומה השנייה התפוצץ לי מטען חבלה מעל הראש. עפתי על המדרגות כשהתקרה קורסת עליי ונפצעתי אנושות בראש, באף, בעיניים, בפנים, בידיים". פציעתו האנושה חייבה ניתוח שטח ולאחר מכן נלחמו הרופאים על חייו במשך שבועות ארוכים בבית החולים.

"אני זוכר את החזרה להכרה הראשונה שלי", הוא סיפר, "זה ממש לא כמו לקום בבוקר. זו מלחמה על כל דבר קטן וטריוויאלי: להזיז את העיניים, להזיז את האצבעות ברגליים, לנשום, כל תזוזה שלי הייתה התקדמות אדירה. בפציעת ראש כזו אי אפשר לדעת איך תתעורר, אם תדע מי ההורים שלך או אשתך, אם תדע לעשות דברים בסיסיים כמו לאכול, לדבר, לחשוב. לא ברור אפילו אם תקום בתור בן אדם בוגר או ילד בן שנתיים".

קרוב בתקופת השיקום

קרוב בתקופת השיקוםצילום: באדיבות המצולם

מתקופת הפציעה והשיקום יש לו לא מעט זיכרונות טובים מההתגייסות האזרחית למענו, "יש לי המון סיפורים מרגשים על התרומה והחיבוקים הגדולים שקיבלתי מאנשים באותה תקופה. החל ממתנות יקרות ששלחו לי ועד לאישה מדהימה שהגיעה מאילת עד לבלינסון ואמרה לאימא שלי כך: 'אני רוצה לתרום מהאור שלי לאהרון'. אז אבא שלי אמר לה 'מה זאת אומרת האור שלך?', והסתבר שהיא התכוונה לעור שלה 'מה שצריך מהגוף שלי כדי לעזור לו'. לאותה אישה לא היו אמצעים כלכליים אז היא החליטה להציע תרומה כזו. זה היה מאוד מרגש".

קרוב ציין כי מבחינת יכולות טכניות הוא אכן תפקד כמו פעוט ללא יכולת לדבר ולהתנועע. למרות הקושי הרב, אהרון ובני משפחתו עברו שיקום מפרך שהעמיד אותו על רגליו. עם זאת, "גם היום, תשע שנים אחרי, אני עוד בשיקום. זה לא מסתיים בבית החולים, פצוע זה לכל החיים. אי אפשר לדעת היכן הפצע יחדור והיכן הוא יפגוש אותך בהמשך החיים".

לצד השיפור במצבו הבריאותי החליט קרוב להגשים את החלומות שהיו לו עוד לפני הפציעה. הוא החל ללמוד לתואר ראשון וכבר אז כיוון למקום אחד, מה שנראה לי כשליחות הגדולה ביותר – עבודה עם נוער בסיכון".

קרוב לפני הפציעה

קרוב לפני הפציעהצילום: באדיבות המצולם

כיום הוא מעביר הרצאות ברחבי הארץ לחיילים ובני נוער להם הוא מספר את סיפורו. לצעירים שעומדדים לפני גיוס הוא ממליץ בחום לשרת ביחידות קרביות למרות הסיכון שכרוך בכך. על הטענות כאילו לדור הנוכחי יש מוטיבציה נמוכה לשרת ביחידות הלוחמות הוא אמר כי "ככל שהרביתי לעבוד עם נוער הבנתי שאנחנו פשוט עושים עוול לדור הזה כשאנחנו חושבים שרק הסמארטפון מעניין אותם. בני הנוער היום מתחברים מאוד לרעיון של תרומה משמעותית, של חיים משמעותיים, שאני כאן לא רק בשביל עצמי".

לדבריו, "היום כשהם פותחים את החדשות מה שהם רואים זה מלחמות של שמאל וימין והם כבר מבולבלים ומיואשים. אני דואג להבהיר להם שמוטב לנו לחפש את נקודות האחדות של העם, לתת מעצמנו למען המדינה ולמען ערכים שהם גבוהים יותר מהחיים הפרטיים שלנו, ושכדאי להוריד קצת מהחשיבות שאנחנו מייחסים לכותרות האלו. כשהם שומעים שאני בוקר אחרי החתונה שלי לא היססתי ויצאתי להלחם זה מחזק להם את הרצון להתגייס. אכן לא פשוט לנער לבחור להתגייס לקרבי היום, זה באמת מפחיד במציאות שלנו אבל זה חיוני".

למרות שהוא נחשב כמודל לחיקוי עבור רבים, קרוב ציין כי גם לו יש 2 אנשים שהיה רוצה להידמות אליהם בהרבה מאוד בחינות, "הראשון זה הרב שמואל הבר שהוא ראש ישיבת ההסדר (תכנית לימודי תורה בשילוב עם צבא) קרני שומרון והשני הוא המח"ט שלי באותה תקופה האלוף הרצי הלוי, שהיום מכהן כראש אמ"ן. הנקודה שמחברת בין השניים זו נקודת האמת – הם חושבים וחותרים למקום מסוים, הם מכריזים בקול על המטרות שלהם ומסתערים עליהן באופן ברור וישר".

לסיום הוא אמר כי "השאיפה הגדולה והמסר הגדול שהייתי רוצה להעביר הלאה לבני הנוער, בנוסף כמובן לחשיבות של אחדות העם".

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן