לראשונה מאז השואה: קורס משגיחי כשרות בפולין

17 צעירים יהודים כבר הוכשרו במסגרת הקורס, המסמן את התבססות הקהילה היהודית המקומית, לצד הצורך ההולך וגדל במזון כשר לקהילה המקומית ולתיירות היהודית למדינה

אורי פולק
כג בשבט התשעב
,
16 בפברואר, 2012 10:50
peretzp-cc-by-sa

peretzp-cc-by-saצילום: peretzp-cc-by-sa

לראשונה מאז תקופה השואה, הוסמכו השבוע 17 יהודים מפולין כמשגיחי כשרות, זאת במסגרת סמינר מיוחד שנערך בעיר קרקוב, ביוזמת ארגון "שבי ישראל". הכשרת המשגיחים הינה פועל יוצא של התבססות הקהילה היהודית בפולין, לצד הצורך ההולך וגבר למזון כשר ומסעדות כשרות, הן לקהילה המקומית והן לתיירים יהודיים רבים המגיעים לאזור.

הסמינר התקיים בניהולו של הרב דב לנדאו, מראשי חסידות גור, חבר בד"ץ וחוג חתם סופר בני ברק, ותחת חסותו של הרב הראשי של פולין, מיכאל שודריך. היהודים שהוסמכו, רובם צעירים בגילאי 20-40, עסקו בדיני הכשרת המזון ובהם גם הפרדת בשר וחלב, הכנת המטבח לשבת, הגשת האוכל במהלך השבת, דיני מזון כשר לפסח ועוד.

"מרבית היהודים גדלו בפולין ללא שום הבנה או היכרות עם חוקי הכשרות, והסמינר הזה הוא חלק ממאמצי הארגון לחזק את החיים היהודיים בפולין", הסביר מיכאל פרוינד, מייסד ויו"ר ארגון "שבי ישראל". לדבריו, הסמינר מאפשר "מסירת כלים מתאימים, ידע ומשאבים לקהילות היהודיות המתעוררות".

בפולין רשומים כיום כ-4,000 יהודים, אך על פי הערכות, עשרות אלפים נוספים אינם מודעים לזהותם היהודית, או מתכחשים לה.

עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

הרב לאו והרב יוסף צילום: פלאש 90. יונתן זינדל

הרבנים הראשיים: "לקיים ברית מילה גם בתקופת הקורונה"

קרא עוד