12 כללי זהב שיכינו אותך ללידה

על מנת להגיע קצת יותר מוכנים, מאורגנים ושקטים, לרגע החדש והמרגש הכנו עבורכם כמה נקודות חשובות להתארגנות לקראת הרגע המרגש

חדשות כיפה דנה מיכאלי, בית החולים ליס ליולדות ונשים 29/07/19 09:36 כו בתמוז התשעט

12 כללי זהב שיכינו אותך ללידה
צילום: shutterstock

לידה היא אחד האירועים המשמעותיים והמכוננים ביותר בחיינו. מעבר לצפייה, לשמחה, להתרגשות – ישנם באופן טבעי גם פחד, חרדה ואי וודאות הצפים לקראת מועד הלידה. על מנת להגיע קצת יותר מוכנים, מאורגנים ושקטים, להלן כמה נקודות חשובות להתארגנות והתכוננות: 

1. הירשמו לקורס הכנה ללידה. ידע מוכח מחקרית כמפחית חרדה. קורס הכנה ללידה יעניק לכם מידע מדויק, אינפורמטיבי ונכון לגבי הלידה הצפויה וכלים להתכונן אליה. דווקא בעידן הדיגיטלי של היום, בו חוויות לידה מפורסמות ברשת, כולל שלל המלצות והנחיות מגורמים לא מוסמכים, חצאי אמיתות וד"ר גוגל – ישנה חשיבות רבה יותר מתמיד להתכונן ולקבל מידע מהימן ממקור אמין. בחרו את הקורס המתאים לכם מבחינת הרכב הקבוצה, הגישה, המנחה – והירשמו.

2. ערכו סיור בבית החולים בו אתם מתכוונים ללדת – וודאו שאתם מכירים את  הפרטים הטכניים: לאן הולכים, איפה חונים, היכן יש אוכל ושתיה, איפה שמים את החפצים, מה התהליך הצפוי, איך נרשמים, ממי מקבלים אישורים וכדומה.
בנוסף זוהי הזדמנות להכיר לעומק את בית החולים, לקבל מידע על האפשרויות, הגישה הרפואית, הצוות והתנאים.

3. הכינו מראש כרטיס מעקב היריון מסודר, הכולל בתוכו את כל הטפסים והבדיקות הנדרשים. כדאי להביא מראש ספירת דם עדכנית ל 30 יום (יכול לחסוך זמן אם מעוניינים באפידורל). אם את מעוניינת בחדר לידה הטבעי – וודאי כי הבאת עמך את כל התיעוד הנדרש.

4. שוחחו על הלידה הצפויה וערכו תיאום ציפיות. ישנם דברים שכדאי לחשוב ולדבר עליהם רגע לפני הדבר האמיתי:

  • משפחה -  למי מותר להתקשר ולמי לא?
  • מי המלווים בהם היולדת מעוניינת? האם אתם מסכימים על כך?
  • נוחות ופרטיות - כדאי להגדיר לעצמך גבולות ברורים ולהבהיר אותם לבן הזוג ולמלווים לקראת הלידה : היכן לעמוד, על מה להסתכל ועל מה לא, מה מרגיש לך נוח ומה לא.
  • בינכם – חשוב ששניכם תדברו ותגדירו היכן החששות שלכם ומה הרצונות והצפיות זה מזו לקראת הלידה.
    זהו הזמן להתמודד עם פחד, חרדה, ורגשות לא פתורים.

5. הכיני את גופך ללידה – רכשי כלים של נשימות, תנועתיות ומגע שיעזרו לך להתמודד עם הלידה ולמלווים שלך לעזור לך. תרגלי יוגה, מדיטציה, דמיון מודרך או מיינדפולנס. 
ככל שארגז הכלים שלך יהיה רחב יותר, כך יהיה לך יותר בטחון ואמון בעצמך ובגופך.

6. הכינו מבעוד מועד תיק ללידה, על מנת להפחית לחץ והתארגנויות ברגע האחרון.

7. מלאו את המקרר: כדאי להתארגן ולהכין מראש שפע של אוכל מזין שיהיה זמין לכם לימים הראשונים. התקופה שלאחר הלידה מעייפת ומאתגרת. כדאי להתארגן עם בישולים מראש.

8. בלו זמן איכות יחד. חודש תשיעי הוא זמן נהדר לחוויות משפחתיות וזוגיות, ללכת לסרט, לאכול בחוץ, לבלות ולהתרגש ביחד מהלידה הקרובה ולחזק את הקשר לקראת הצטרפות העולל החדש.

9. הכינו מראש את הציוד לתינוק. כל אחד על פי אמונותיו ומה שמרגיש נוח – בבית מכובס ונקי, במחסן בארגזים או אצל סבא וסבתא – העיקר שלא תצטרכו לעסוק בזה לאחר הלידה.

10. בררו היכן סניף טיפת חלב הקרוב למקום מגוריכם – מתי צריך להגיע לראשונה, מספרי טלפון, הנחיות מיוחדות ורופא ילדים מומלץ.

11. תיק עזרה ראשונה זמין בבית –משככי כאבים, משחה לפטמות, לתפרים, אלכוהול לטבור, משחת החתלה ועוד. כדאי שיהיה זמין..

12. פינוק אחרון לפני הלידה – מניקור, פדיקור, עיסוי.. זה הזמן.

לפרטים אודות 'בית החולים ליס ליולדות ונשים' הקליקי


הכותבת: דנה מיכאלי, מיילדת בכירה ואחות אחראית מיון נשים ויולדות בבי"ח "ליס"