חוזרים הביתה

ברגע שהתינוק יוצא לעולם אתם כבר לא יכולים להתחמק. זה השלב בו על הגבר להתחיל לעבוד. אז איפה מתחילים?

חדשות כיפה יעל גריינר 12/12/11 12:21 טז בכסלו התשעב

חוזרים הביתה
Mini D-cc-by-sa, צילום: Mini D-cc-by-sa

אם עד עכשיו יכולתם לדלג בין הטורים ולעבור הלאה, הרי שכאן יש לכם תפקיד בפועל. מרבית הנשים חוששות מעין הרע ודוחות את ההיערכות האמיתית שנדרשת בבית לאחר הלידה. הבעיה היא שאחרי הלידה הן מותשות כל כך שהמצב יותר גרוע ואתם תמצאו את עצמכם עסוקים בשגרה של עבודה/לימודים יחד עם משרה נוספת כהורים וייקח זמן עד שתמצאו את האיזון הנכון בין המשימות ושעות היום. כאן נכנסים הגברים לתמונה וזהו הזמן לבצע את תפקידכם בצורה הטובה ביותר כבר בזמן ההריון.
ישנם דברים שדורשים מכם רק מחשבה ועבודה וישנם דברים שלהם עלות כספית. אם עוד לא שקללתם זאת (לא שאני מאמינה שזה אפשרי, הרי כל גבר ממוצע, ברגע שאשתו הראתה לו את שני הפסים שבבדיקה הביתית, חושב מיד על "איך אני אממן את כל ההוצאות שבטח יהיו לנו עכשיו"?)אז דעו שלתינוק יש עלות מההיריון ועד בכלל. קחו בחשבון שלאחר הלידה העלויות לאחזקת הבית יעלו מעט בכ-200-400 ₪ לחודש על חיתולים, משחות, יותר שעות חימום וכו' ובמידה ותצטרכו גם תחליפי חלב אז כפול. מעבר לזה יש עלויות הצטיידות ראשונית שעומדות על כ-3,000 ₪ (במקרה הטוב), אבל ניתן להפחית עלויות אלו חלקית אם מנתבים נכון את המתנות שבדרך או שבוחרים לרכוש מוצרים מיד שנייה.
מרגע שצריך מטפלת/ מעון/ משפחתון מדובר בתוספת של עד כ-2,000 ₪ במסגרות המקובלות במידה ואינכם זכאים להנחות מיוחדות. כאן יש שונות גיאוגרפית- ככל שאתם גרים קרוב יותר לאזור המרכז עלות המסגרת החינוכית גבוהה יותר.

היערכות הבית

הצעד הראשון לחשוב עליו הוא היערכות הבית. נדמה לך שהתינוק שוכב במיטתו ולא משפיע על שום דבר? במהרה תגלה שגם אם התינוק עדיין לא זוחל ההשפעה שלו על מיקום החפצים בבית רבה. בוודאי תרצו לרכז מספר דברים באזור בו תימצאו לרוב עם התינוק, פשוט בשביל להקל על החיים ולא להצטרך להסתובב כל היום בבית: מקמו כורסא נוחה, חימום בחורף, שידה קטנה להניח עליה כוס מים ונשנוש במקום קרוב למיטת התינוק או לאזור המרכזי בו תשהו עם תינוקכם מרבית היום.
מיטת תינוק ושידה יש למקם רחוק מהחלון כדי להתרחק ממקור קור/ חשיפה לשמש. כדי למנוע מהאישה המניקה לשבת שעות תוך כדי הנקה כשהיא מבלה את זמנה בבהייה בתקרה כדאי לשקול מיקום כורסת הנקה/ כיסא ליד הטלוויזיה/ מחשב/ טלפון/ מדף הספרים.
מעבר לזה רצוי כבר עכשיו שתתאים את הבית בטיחותית לעתיד, החל מהתאמה לשוטטות שלכם בחושך (אין דבר מעצבן יותר מלקבל מכה באצבע הקטנה של הרגל מחפץ שהונח במיקום לא אופטימאלי) וכלה בתינוק זוחל ללא שליטה. כל דבר שביר, יקר, חד, פינתי ומסוכן כדאי להרחיק לגובה או להוציא מהבית. אם יש לכם טלפון אלחוטי, מודם אלחוטי וכל דבר אלחוטי אחר בבית דעו כי יש להם קרינה קבועה ורצוי להרחיק את מקום שהות התינוק במשך היום מהם לפחות בשנותיו הראשונות.
כל דבר שנמצא בכלי היכול לבלבל אורח או מטפל זר להרחיק או לזרוק, למשל חומר ניקוי בבקבוק שתייה, תרופה אחת עם תרופה אחרת וכו', מאחר ולעולם אין לדעת מי יחשוב שהוא עוזר לכם במשהו ובעצם יצור סכנה. פינות חדות של ריהוט להקהות (אפשר להשיג פינות עגולות מיוחדות שמתלבשות על פינות הריהוט החדות בחנויות כמו שילב), לכסות שקעים ולפנות מעברים מריהוט וקשקושים מיותרים כך שגם בחושך תוכלו למצוא את דרככם בקלות בבית. מצאו אמצעים בטיחותיים לחימום הבית (הסקה ומזגן עדיפים על פני תנורים ומפזרי חום).
בתוך זמן קצר תגלו שתינוקות שמים כל דבר בפה, לכן כל דבר בגודל הקטן מקופסת פילם (פעם היו מצלמות כאלה) הוא קטן מדי ואסור שיימצא בסביבת התינוק שיכול להיחנק ממנו. חומרי ניקוי ותרופות עדיף לשים במקום גבוה או לנעול, להתקין סורגים על חלונות ומעברי מדרגות ובכלל כדי לקבל פרספקטיבה אופטימאלית, רד לזחילה על ארבע ותראה מה יכול להיות מנקודת מבטו של התינוק בר ביצוע. בהתאם לכך סדר את המרחב הביתי.

יעל גריינר, אימהית- דולה ברוח יהודית

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן