מיני סופגניית בריוש עם מילוי זוקיני

חדשות כיפה חדשות כיפה 15/12/19 21:52 יז בכסלו התשפ

 השף מוריס מונייה , צילום: דניאל לילה
השף מוריס מונייה , צילום: דניאל לילה

מצרכים

להכנת הבצק - 30 יח' מיני סופגניות

500 ג' קמח (שטיבל 2)

25 ג' שמרים

80 ג' סוכר

140 מ"ל חלב

200 ג' (4 יח' M) ביצים

8 ג' מלח

גרידה מרבע תפוז

חצי שקית סוכר וניל

80 ג' חמאה

אופציה: כף ברנדי

למלית זוקיני:

150 ג' גבינת שמנת

150 ג' גבינת פטה 16%

שן שום כתוש

200 ג' קוביות קטנות זוקיני

פרוסות זוקיני ירוק וצהוב

15 ג' נענע קצוצה

מלח

פלפל

מיני בזיליקום

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

לבצק:

בקערת מיקסר מניחים את השמרים, סוכר, חלב ומערבבים עם מטרפה ידנית. מוסיפים את הקמח, גרידת התפוז, סוכר וניל וביצים ולשים בעזרת וו לישה למשך 5 דקות במהירות בינונית. מוסיפים חמאה ומלח ולשים עוד 5 דקות.

מניחים את הבצק בקערה עד הכפלת הנפח (חצי שעה עד שעה – תלוי בטמפרטורה בחדר).

מחלקים למנות של 35 גרם ליחידה, מכדררים לכדורים ומניחים על תבנית משומנת ולהניח בתנור סגור ולא מחומם להתפחה נוספת עד להכפלת הנפח (חצי שעה עד שעה – תלוי בטמפרטורה).

מרתיחים סיר עם שמן עד לחום של 165-170 מעלות (רצוי לעבוד עם מד חום) ומטגנים כ2-3 דקות לכל צד עד להשחמה.

הוראות הכנה למילוי:

צולים את קוביות הזוקיני ופרוסות הזוקיני בתנור בחום 180 מעלות במשך 10-12 דק'.

מערבבים הכל (חוץ מפרוסות הזוקיני ומיני בזיליקום) ומזלפים בעזרת שק זילוף לסופגניות.

מסדרים את פרוסות הזוקיני ירוק-צהוב-ירוק (3 פרוסות) על הסופגנייה. מוסיפים עלה מיני בזיליקום.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

המתכון באדיבות השף מוריס מונייה, מונייר פוד דיזיין בע"מ

כתבות נוספות