10 דברים שלא ידעתם על ארטישוק ירושלמי - יאמי!

השורש המופלא הזה, נמצא עכשיו בשיא העונה. הטעם האגוזי שלו מעולה והוא סופג את טעמי התבשיל בצורה מושלמת. הארטישוק הירושלמי. קבלו גם מתכון וגם מרק ארטישוק ירושלמי של שגב

חדשות כיפה חדשות כיפה 26/10/17 10:58 ו בחשון התשעח

10 דברים שלא ידעתם על ארטישוק ירושלמי - יאמי!
ארטישוק ירושלמי , צילום: shutterstock

  1. הארטישוק הירושלמי בכלל לא כשמו כן הוא. מוצאו מאמריקה ולכן הוא לא ירושלמי בכלל וגם אין קשר בינו ובין ארטישוק.
  2. אחרי בישול כמרק, בלט, פשטידה או קדירה, יש לו טעם אגוזי מעולה.
  3. הארטישוק הירושלמי ניתן להשגה בישראל בין אוגוסט לדצמבר, אבל הוא הכי טעים בסתיו, זאת אומרת ממש עכשיו. 
  4. כדאי לקנות אותו פריך וטרי, ולא כשהוא מיובש בקצוות. ככל שהוא טרי יותר, הקליפה שלו תהיה דקה יותר.
  5. המקרר הוא המקום המתאים לארטישוק שלנו, וכדאי להניח אותו בתוך קערה כשמתחתיו נייר סופג. 
  6. אפשר לבשל, לטגן ולאפות אותו, רק זכרו שהוא סופג את הטעמים שבסביבתו. אם תבשלו אותו, הוא יהיה מתוק יותר.
  7. בגרמניה מכינים ממנו ליקר בשם Topinambur (או Topi או Rossler או פשוט ברנדי של ארטישוק ירושלמי). הליקר ידוע בבאדן, שם 90% מיבול הארטישוק הירושלמי משמש להכנת הליקר.
  8. ב-100 גרם ארטישוק ירושלמי יש כ-80 קלוריות, מדובר בירק לא כל כך דל בקלוריות אך משביע מאוד ומזין.
  9. הארטישוק הירושלמי יכול לחזק את מערכת החיסון שלכם, בעיקר בזכות הויטמין C שבו.
  10.  בזכות הכמות הגבוהה של הברזל שבו, פלוס קבוצת ויטמיני B, הארטישוק הירושלמי מאמריקה עלול למנוע מצבי אנמיה ולטפל בהם.

ארטישוק ירושלמי בתנור

ארטישוק ירושלמי בתנור

ארטישוק ירושלמי בתנורצילום: shutterstock

מרק ארטישוק ירושלמי של שגב