- הארטישוק הירושלמי בכלל לא כשמו כן הוא. מוצאו מאמריקה ולכן הוא לא ירושלמי בכלל וגם אין קשר בינו ובין ארטישוק.
- אחרי בישול כמרק, בלט, פשטידה או קדירה, יש לו טעם אגוזי מעולה.
- הארטישוק הירושלמי ניתן להשגה בישראל בין אוגוסט לדצמבר, אבל הוא הכי טעים בסתיו, זאת אומרת ממש עכשיו.
- כדאי לקנות אותו פריך וטרי, ולא כשהוא מיובש בקצוות. ככל שהוא טרי יותר, הקליפה שלו תהיה דקה יותר.
- המקרר הוא המקום המתאים לארטישוק שלנו, וכדאי להניח אותו בתוך קערה כשמתחתיו נייר סופג.
- אפשר לבשל, לטגן ולאפות אותו, רק זכרו שהוא סופג את הטעמים שבסביבתו. אם תבשלו אותו, הוא יהיה מתוק יותר.
- בגרמניה מכינים ממנו ליקר בשם Topinambur (או Topi או Rossler או פשוט ברנדי של ארטישוק ירושלמי). הליקר ידוע בבאדן, שם 90% מיבול הארטישוק הירושלמי משמש להכנת הליקר.
- ב-100 גרם ארטישוק ירושלמי יש כ-80 קלוריות, מדובר בירק לא כל כך דל בקלוריות אך משביע מאוד ומזין.
- הארטישוק הירושלמי יכול לחזק את מערכת החיסון שלכם, בעיקר בזכות הויטמין C שבו.
- בזכות הכמות הגבוהה של הברזל שבו, פלוס קבוצת ויטמיני B, הארטישוק הירושלמי מאמריקה עלול למנוע מצבי אנמיה ולטפל בהם.
מרק ארטישוק ירושלמי של שגב