תמר במקום סוכר

למה כדאי להשתמש בתמרים לא רק בטו בשבט, איך הם יכולים להחליף את הסוכר וגם מתכון לפנקייק תמרים , בלי סוכר כמובן

גלי לופו-אלטרץ 01/02/15 10:56 יב בשבט התשעה

תמר במקום סוכר
יחצ, צילום: יחצ

לתמרים יש מתיקות נפלאה, ובניגוד לסוכר, הם מגיעים אלינו היישר מן הטבע, עם שפע ערכים בריאותיים חשובים: מינרלים אשלגן ומגנזיום, נוגדי חמצון (פוליפנולים) וכן סיבים תזונתיים התורמים לעיכול תקין, לבריאות מערכת העיכול ולתחושת שובע. להבדיל מפירות יבשים רבים, התמר אף מתייבש באופן טבעי על העץ, כחלק מתהליך ההבשלה הטבעי שלו, ללא צורך בתוספת חומרים משמרים.

את היתרונות הבריאותיים של התמר, ניתן לנצל גם באפייה ובהכנה של עוגות, קינוחים ומשקאות מתוקים - במקום סוכר.

להלן 10 טיפים לשימוש בתמרים במקום סוכר במאפים, בקינוחים ובמשקאות:

  1. מכינים את התמרים. מגלענים את התמרים. אפשר גם לקלוף אותם, במידה שאין בלנדר חזק בבית,כדי שלא יוותרו חתיכות קליפה במאפה. התמרים יתקלפו בקלות בקערת מים או תחת מים זורמים.
  2. טוחנים. טוחנים תמרי מג'הול עסיסיים בבלנדר יחד עם המרכיבים הנוזליים במתכון (לדוגמה פירות, שמן, חלב או מים) וממשיכים את המתכון כמו מתכון רגיל: מערבבים מרכיבים נוזליים עם מרכיבים יבשים (קמח, תבלינים ואבקת אפיה) ומקבלים מאפה מתוק וטעים שאף אחד לא יודע שהוא ללא תוספת סוכר.
  3. תורמים לעסיסיות ויציבות. התמרים מתאימים במיוחד לאפיית עוגות בחושות ומאפינס ללא תוספת סוכר. התמרים הטחונים, יחד עם המרכיבים הנוזליים במתכון, תורמים לעסיסיות ויציבות המאפים, ובפרט מאפים טבעוניים שאינם מכילים ביצים.
  4. כמה תמר במקום הסוכר? כל חצי כוס סוכר במתכון שוות ערך לכ-8 תמרי מג'הול בינוניים.
  5. תמרים עסיסיים - לתוצאות טובות כדאי להשתמש בתמרים עסיסיים ולא יבשים, ולטחון אותם באמצעות בלנדר חזק. אפשר להשתמש גם בבלנדר מוט כל עוד מניחים את המרכיבים בכלי עמוק וצר, המאפשר טחינה נוחה ויעילה.
  6. בלילה שחומה. כל עוד משתמשים בקמחים מלאים (חיטה, כוסמין ושיפון) התמרים אינם משפיעים על צבע הבלילה. סיבה נוספת להעדיף אפייה עם קמחים מלאים.
  7. אפשר גם פנקייק, וופל ומשקאות. בשיטת התמרים במקום סוכר אפשר להשתמש גם להכנת פנקייק, וואפל בלגי ומשקאות סמיכים, שייק פירות וסחלב.
  8. קקאו ותמרים. שילוב הטעמים של קקאו ותמרים מתאים במיוחד, והוא מתאים גם למנות אחרונות, כגון מוסים וקרמים.שימוש בקקאו בבלילה משתלב עם צבע התמרים.
  9. שוקו תמרים. ניתן להשתמש בתמרים אף להמתקת משקאות חמים או קרים. להכנת שוקו יש לטחון בבלנדר תמרים עם קקאו איכותי, תמצית וניל, קינמון וחלב רגיל או צמחי. לשוקו קר מוסיפים ½ כוס קוביות קרח לבלנדר וטוחנים עד שהנוזל מקציף ומסמיך. לשוקו חם מעבירים את השוקו לסיר ומרתיחים תוך כדי טריפה נמרצת עד שהשוקו מקציף ורותח.
  10. שייק פירות. לשייק פירות טעים וסמיך יש לטחון 2 תמרים עם בננה קפואה, חופן פירות יער או תותים, וכמובן מים ומעט מיץ תפוזים.

פנקייק דאבל תמרים - 12 יח' קטנות

1 תפוח עץ קטן
2 כפות שמן
¾ כוס חלב שקדים (או 2 כפיות שקדייה ו-3/4 כוס מים)
2 תמרי מג'הול מגולענים
½ כפית תמצית וניל
1 כוס קמח (מלא 70%, או חצי מלא-חצי לבן)
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
4 תמרים מגולענים פרוסים לרוחב
1 כפית שמן

1. טוחנים בבלנדר את התפוח, השמן, חלב השקדים, תמצית הווניל והתמרים (אם אין בלנדר חזק אפשר לקלף את התמרים לפי ההנחיות לעיל).

2. מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפייה והמלח. מוסיפים לקערה את קרם התפוח, השקדים והתמרים. טורפים היטב עם מטרפה.

3. מחממים חצי כפית שמן במחבת נון-סטיק, מניחים כף גדושה מן העיסה ומשטחים את הפנקייקים מעט, לא קרוב מדי אחד לשני. מפזרים על פני כל פנקייק 3 פרוסות תמר, הופכים בזהירות ומזהיבים גם את הצד השני.

בתיאבון!

גלי לופו-אלטרץ, מתכונאית ומורה לבישול בריא, בשיתוף מועצת הצמחים

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר