פסטת סלק ברוטב שמנת מרווה ופרמז'ן

אינס שילת גבאי
כט בכסלו התשעז
,
29 בדצמבר, 2016 12:40

צילום:

המצרכים:

1 סלק גדול או 2 סלקים קטנים קלופים, מבושלים ומצוננים - יש לשמור על מי הבישול

300 גרם קמח רצוי קמח לפסטה, אם אין אז קמח לבן

3 חלמונים

2 כפות שמן זית

כפית שטוחה מלח

4 כפות ממי הבישול של הסלק

לרוטב

רבע חצי כוס של שמנת לבישול 9%

30 גרם חמאה

2 כפות שמן זית

2 עלי מרווה קצוצים

3 שיני שום כתושות

100 גרם גבינת פרמז'ן

פלפל שחור גרוס

חצי כפית מלח

5 כפות ממי הבישול של הסלק

הכנת הפסטה:

טוחנים את הסלק עם 4 כפות ממי הבישול שלו.

מערבבים במעבד מזון את כל מרכיבי הפסטה עם הסלק עד לבצק אחיד- ניתן ללוש גם בצורה ידנית.

עוטפים בניילון נצמד ומניחים לצינון במקרר כשעה.

לאחר שעה מחלקים את הבצק לשלוש חלקים, מקמחים כל חלק בקמח משטחים מעט ומעבירים במכונת פסטה, מתחילים מהחלק העבה (המספר הקטן ביותר במכונה) ביותר מקפלים לחצי וחוזרים על פעולת הרידוד, עד לשלב 5, לאחר מכן מעבירים את עלה הפסטה במכשיר בחלק החותך אותו לרצועות.

חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק. את הפסטה שיצאה משאירים על משטח עם קמח מפוזר מעל.

מרתיחים בסיר עמוק מים וכפית מלח, עד שהמים רותחים, ומוסיפים את הפסטה ל- 5 דקות בישול, מסננים את הפסטה ממי הבישול במסננת ומערבבים עם כף שמן זית.

הכנת הרוטב:

במחבת רחבה ממיסים חמאה ומוסיפים את עלי המרווה הקצוצה, מערבבים ומוסיפים את השמנת לבישול. מביאים לרתיחה, מנמיכים ומוסיפים את השום, התבלינים וחמש כפות ממי הבישול של הסלק. מערבבים יחד ומוסיפים את הפסטה, מערבבים כ- 2 דקות עד שהפסטה סופגת את הרוטב. לאחר מכן, מעבירים לצלחות הגשה ו"מגלחים" בעזרת קולפן גבינת פרמז'ן מעל.

(צילום: אפיק גבאי)

המתכון באדיבות ובחסות מועצת החלב

עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

עודד בן עמי צילום: צילום מסך

עודד בן עמי באמירה מקוממת: ״אל תרפו מן הקרב לשינוי חוק הלאום״

קרא עוד