סגור

עוגת גבינה ודבש קפואה בפרלין

מתכון מיוחד לחג השבועות של עוגת גבינה ודבש קפואה מקושטת בפרלין

חנה פנט
כט באייר התשעה
,
18 במאי, 2015 15:18
חנה פנט

חנה פנטצילום: חנה פנט

רכיבים:

לתחתית:

100 גר`שקדים פרוסים

1/2 1 כוסות סוכר

200 גר' ביסקוויטים

100 גר' חמאה מומסת

למלית:

250 גר' גבינת מסקרפונה

250 גר' גבינת שמנת מרוככת בטמפרטורת החדר

400 גר' חלב משומר

1/4 כוס (60 מ"ל) דבש

1/4 1 כוסות (315 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפיות קינמון טחון

אופן הכנה:

לפרלין:

מפזרים השקדים על תבנית משומנת מצופה בנייר אלומיניום.

שמים בסיר קטן סוכר עם 1/2 כוס (125 מ"ל) מים.

מבשלים על להבה נמוכה עד שהסוכר נמס לחלוטין.

מרתיחים ונותנים לבעבע קלות בלי לערבב, עד שהטופי הופך לחום - זהוב.

יוצקים על השקדים ומניחים בצד להתקרר ולהתקשות ואז שוברים לחתיכות.

משמנים קלות תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, מרפדים את תחתיתה בנייר אפייה.

שומרים מחצית מכמות הפרלין,

את היתר מרסקים במעבד מזון לפירורים דקים יחד עם הביסקוויטים.

מוסיפים את החמאה ומעבירים לתבנית.

מהדקים לתחתית ולדפנות התבנית ומעבירים למקרר.

מלית:

מעבדים את המסקרפונה וגבינת השמנת לתערובת רכה וחלקה. מוסיפים את החלב המשומר והדבש.

מקציפים את השמנת לקבלת פסגות רכות ומקפלים לתוך תערובת הגבינות.

יוצקים התערובת לתבנית, מפזרים מעליה קינמון טחון ומערבבים בעדינות בעזרת שיפוד כדי לערבב את הקינמון לתוך מלית הגבינה. אל תערבבו יתר על המידה.

מקפיאים במשך מספר שעות או עד שהעוגה יציבה.

מקשטים בפרלין הנותר.

אני ממליצה להוציא מהמקפיא זמן קצר לפני ההגשה כך שהעוגה תתרכך מעט, בקיץ זה קורה די מהר.

מקור המתכון: "עוגות וקינוחים" עם קצת שינויים שלי.

מתוך הבלוג 'לאכול, לשנות, להנות'

עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

בחירות  צילום: Noam Revkin Fenton/Flash90

הגשת הרשימות לכנסת: זה לוח הזמנים

קרא עוד