מצרכים
3-4 פרוסות לחם
4-6 שיני שום קצוצות
2 בצלים בינוניים קצוצים
2 תפוחי אדמה מבושלים מרוסקים
1/3 חב´ שמיר / כוסברה קצוצה
1/3 חב´ פיטרוזיליה קצוצה
מעט מלח
מעט פפריקה
מעט כורכום
מעט פלפל שחור
כפית אבקת מרק עוף
מעט תבלין לבשר
כוס סולת
3 ביצים
כוס וחצי בשר טחון (לא חובה)
שמן לטיגון
הוראות הכנה
מרטיבים את הלחם במים חמים ומפוררים. מערבבים אותו עם כל החומרים חוץ מהסולת והביצים.
לאחר שמתקבלת עיסה מוספים את הסולת והביצים ומערבבים היטב.
קורצים כדורים בגודל אגרוף ומשטחים אותם מעט. מטגנים בשמן עמוק את 2 הצדדים עד שהקציצות מקבלות גוון חום-כהה.
מומלץ: לאחר שהקציצות מתקררות קצת לבשל אותן מעט ברוטב עגבניות: רסק עגבניות, מים, שום, תבלינים.
הערות
המתכון באדיבות סבתא שלי היקרה!