קוגל ירושלמי - גירסת התקציר

חדשות כיפה אפס שתיים 17/11/08 00:00 יט בחשון התשסט

מצרכים

1/2 כוס שמן,

1 וחצי כוסות סוכר,

חבילה אטריות דקות לקוגל(500 גרם),

מלח,

פלפל שחור,

3 ביצים,

7 כוסות מים רותחים.

הוראות הכנה

להרתיח 7 כוסות מים בקומקום.

בסיר גדול לחמם את השמן עם חצי כוס סוכר תוך ערבוב עד שהסוכר נמס ונהיה קרמלי. לשפוך מעל את האטריות ולהוסיף את המים. לערבב.

להוסיף את כוס הסוכר הנוספת, 2 כפיות מלח, 2 כפיות פלפל שחור. לצנן תוך כדי ערבוב מדי פעם. להוסיף 3 ביצים.

לשמן סיר נמוך 24-26 ולשים נייר אפיה משומן. לשפוך את התערובת לסיר ולכסות בנייר אפיה נוסף עליו שופכים קצת שמן.

לאפות 40 דקות בחום גבוה. להוריד את החום לבינוני נמוך ולאפות לילה שלם. או לאפות עוד שעה לערך בחום בינוני.

הערות

תלוי יש השגות בשאלה אם זה טעים ותר או פחות מהגירסא הרגילה להכנת קוגל ירושלמי הכוללת בישול האטריות, השחמת כל הסוכר וכולי.

המתכון באדיבות המשפחה

כתבות נוספות