מצרכים
לממרח
12 זיתים שחורים
9 עגבניות מיובשות בשמן, מסוננות וקצוצות
1/4 כוס פטרוזליה קצוצה
כפית חומץ בלסמי
כפית טימין קצוץ
שן שום קצוצה
לפולנטה
11/4 כוסות שמנת מתוקה
11/4 כוסות מים
3/4 כפית מלח
3/4 כוס קמח תירס
3/4 כפית טבסקו
4 כפות שמן זית
הוראות הכנה
לממרח
מערבבים במעבד מזון בפולסים את כול הרכיבים עד שנקצץ דק-דק. מטבלים במלח ופלפל
פולנטה מטוגנת
מרתיחים שמנת מתוקה, מים ומלח. מוסיפים בהדרגב את התירס, מנמיכים את האש מערבבים עד שהתירס מתעבה כ-10 דקות. מערבבים פנימה את הטבסקו מטבלים בפלפל
מעבירים לתבנית מרובעת 20 ס"מ מקררים שעה, חותכים למרובעים וכול מרובע לשני משולשים
מחממים 2 כפות שמן זית, מטגנים את המשולשים עד שמזהיב, מעבירים למגבות נייר לספוג את השמן
מגישים בטמפרטורת החדר מעוטר בפטרוזליה קצוצה