מאפה כרישה

חדשות כיפה בלי בושה 08/08/10 00:00 כח באב התשע

מצרכים

5 פרוסות חלה

חמאה ושמן זית

שום

3-4 כרישות

בצל

(פטריות)

קמח

חלב

שמנת מתוקה

גבינה צהובה

ביצים

פרורי לחם

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

בסיס:

5 פרוסות חלה מרוחות בשמן זית ושום כתוש וקלויות קלות בתנור (לא טוסט רק קצת קריספי)

להניח בתבנית.

מלית:

א. מאדים בחמאה ושמן זית - 1 בצל פרוס ו3-4 כרישות פרוסות עד שמתרכך

אפשר להוסיף פטריות (אהבתי מאוד) או קוביות גבינה צפתית (לא ניסיתי).

לתבל במלח/פלפל לפי הטעם.

לשפוך על הבסיס.

ב. מכינים רוטב בשמל :

מטגנים מעט שום בחמאה, מוסיפים 3 כפות קמח, ואח"כ 2 כוסות חלב וכוס שמנת מתוקה.

בוחשים עד שמסמיך .

מורידים מהאש מוסיפים 150 גר´ גבינה צהובה מגורדת.

בוחשים עד שנמס.

מוסיפים 2 ביצים ומערבבים.

שופכים על תערובת הכרישה.

ציפוי:

א. מפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת

ב. מפזרים פרורי לחם או קוביות לחם.

אופים 40 דקות

בתיאבון.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

המתכון באדיבות לא ידוע

כתבות נוספות