מצרכים
5 פרוסות חלה
חמאה ושמן זית
שום
3-4 כרישות
בצל
(פטריות)
קמח
חלב
שמנת מתוקה
גבינה צהובה
ביצים
פרורי לחם
👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן
הוראות הכנה
בסיס:
5 פרוסות חלה מרוחות בשמן זית ושום כתוש וקלויות קלות בתנור (לא טוסט רק קצת קריספי)
להניח בתבנית.
מלית:
א. מאדים בחמאה ושמן זית - 1 בצל פרוס ו3-4 כרישות פרוסות עד שמתרכך
אפשר להוסיף פטריות (אהבתי מאוד) או קוביות גבינה צפתית (לא ניסיתי).
לתבל במלח/פלפל לפי הטעם.
לשפוך על הבסיס.
ב. מכינים רוטב בשמל :
מטגנים מעט שום בחמאה, מוסיפים 3 כפות קמח, ואח"כ 2 כוסות חלב וכוס שמנת מתוקה.
בוחשים עד שמסמיך .
מורידים מהאש מוסיפים 150 גר´ גבינה צהובה מגורדת.
בוחשים עד שנמס.
מוסיפים 2 ביצים ומערבבים.
שופכים על תערובת הכרישה.
ציפוי:
א. מפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת
ב. מפזרים פרורי לחם או קוביות לחם.
אופים 40 דקות
בתיאבון.
👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן
הערות
המתכון באדיבות לא ידוע