המבורגר פטריות

חדשות כיפה מיצמיצ 24/07/16 23:56 יח בתמוז התשעו

המבורגר פטריות, צילום: שאטרסטוק
המבורגר פטריות, צילום: שאטרסטוק

מצרכים

מצרכים (לכ-30 המבורגרים קטנים בקוטר של בערך 4-5 ס"מ או 4 גדולים)

חצי ק"ג פטריות שמפיניון

חצי ק"ג פטריות פורטבלו

כוס קוביות קטנות של גזר

שני בצלצלי שאלוט קצוצים דק

שתי שיני שום קצוצות דק

שלשת רבעי כוס פטרוזיליה קצוצה

חצי כפית סחוג אפשר לוותר

שתי ביצים

שלשת רבעי כוס פרורי לחם טריים

כוס פרורי לחם יבשים

שלוש כפות מיונז

חצי כוס שמן זית

פלפל שחור ומלח

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מסדרים את הפטריות עם הראש כלפי מטה על תבנית אפיה מרודפת בנייר אפיה ומוזגים על הפטריות את שמן הזית. בוזקים פלפל שחור ומלח ואופים חצי שעה בתנור שחומם מראש למאה ושמונים מעלות.

לאחר האפיה מניחים את הפטריות במסננת עם הראש כלפי מעלה (על מנת להגיר את שאריות הנוזלים).

מטגנים במעט שמן זית את הגזר, הבצל והשום עד לריכוך הבצל.

במעבד המזון, טוחנים את הפטריות במספר פולסים לעיסה חלקה, כך שעדין ירגישו את הפטריות.

בקערה לערבב היטב את כל שאר החומרים עם הפטריות ולהכניס לפחות לשעתיים קירור.

לחמם מחבת עם מעט שמן זית וכאשר השמן חם, ליצור קציצות ולטגן כדקה וחצי עד שתי דקות מכל צד (במידה והתערובת רכה מדי, אפשר להוסיף מעט פרורי לחם, אבל לא יותר מדי).

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

30 יח´ קטנות או 4 גדולות

המתכון באדיבות על השולחן

כתבות נוספות