סגור

קיש בטטות

כה בכסלו התשסט
,
22 בדצמבר, 2008
22/12/2008 0:00
בשרי
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

תבנית קיש בקוטר 24

קלתית לקיש:

¼ 1 כוסות קמח רגיל

½ כפית מלח

100 מחמאה

¼ כוס מי קרח (מהמקרר)

לתערובת הבטטות:

4 בטטות בינוניות רחוצות היטב ומבושלות בקליפתן במי מלח

קלופות ומעוכות.

½ כוס שמנת צמחית

2 ביצים

½ כוס שבבי בצל

½ כפית מלח, חצי כפית גבישי שום, פלפל שחור גרוס טרי, מעט אגוז מוסקט גרוס טרי

רביכה:

½ כוס שמנת צמחית

3 ביצים

3 כפות פירורי לחם (לא מתובלים)

מעט מלח ופלפל שחור גרוס טרי

הוראות הכנה

שמים את הקמח בקערה, מוסיפים מלח, חותכים את המחמאה לחתיכות קטנות, מוסיפים לקמח ומפוררים בידיים יחד עם הקמח, לתערובת פירורים. מוסיפים את המים בטפטוף, לשים לישה קצרה, בידיים וצרים כדור בצק.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לצורת עיגול. מעבירים לתבנית פאי. בעזרת האצבע והאגודל צובטים את שולי הבצק במרחקים קצובים כדי ליצור דוגמה אחידה.

את הקלתית אפשר לאפות מראש, ריקה, או לאפות אותה עם המלית בתוכה (אני תמיד אופה אותה קודם במשך 15-10 דקות). דוקרים את הקלתית הריקה עם מזלג כדי שלא תתפח ואז אופים בתנור בחום של 190-180 מעלות עד שהיא מזהיבה במקצת.

לתערובת הבטטות:

לערבב הכול יחד.

לשפוך את התערובת לקלתית וליישר.

רביכה:

מערבבים היטב ושופכים מעל תערובת הבטטות

אופים בחום בינוני-גבוה 190-180 מעלות עד שהקיש משחים

הערות

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

רבנים צבאיים. אילוסטרציה צילום: מרכז י.נ.ר

"חוברת הצניעות - עדות נוספת להקצנה בציונות הדתית"

קרא עוד