סגור

פשטידת ירקות גמישה

ל בתשרי התשסז
,
22 באוקטובר, 2006
22/10/2006 0:00
בשרי
לא מוגדר
בינוני

מצרכים

בצק עלים

4 בצלים

4 קישואים

2 כפות אבקת מרק פטריות מוקרם

חצי כוס חלב.

50 גר´ גבינת שמנת או גבינת צאן למריחה.

לציפוי:

ביצה

שומשום

הוראות הכנה

מחממים תנור ל200 מעלות.

מרססים תבנית תנור בתרסיס שמן.

לקוחים בצק עלים (אם צריך שניים) ומכסים את התבנית.

מאדים 4 בצלים חתוכים בשמן עם מלח, פלפל שחור וכף סוכר חום לצבע זהוב.

מוסיפים 4 קישואים חצויים לאורך וחתוכים דק.

מאדים עוד 5 דקות.

מוסיפים 2 כפות אבקת מרק פטריות מוקרם וחצי כוס חלב.

מערבבים ומאדים עוד דקה.

מורחים על הבצק 50 גר´ גבינת שמנת או גבינת צאן למריחה.

מקררים את המלית מעט.

שופכים אותה במרכז התבנית.

מקפלים את שולי הבצק מכל עבר, צובטים ומהדקים ליצירת מעין גבעה שמרכזה מלית חשופה. כלומר, חלק מכוסה וחלק גלוי.

אפשר לשים על הירקות (לא חובה) חתיכות גבינת חלומי או קשקבל או (זה רעיון שלי) פטה (אני אוהבת את של גד).

מברישים את הבצק בביצה טרופה. בוזקים מעט שומשום.

אופים בתנור לפחות 40 דקות או עד שתפוח ומושחם.

גיוונים:

אפשר לעשות רק בצל (מכפילים כמות)

אפשר לעשות בצל עם כרישה

אשפר לעשו בצל, פלפלים וחצילים

ברוקלי מבושל עם פיסות גבינה.

פטריות טריות, פטריות מאודות, מיובשות ומושרות, עם מה שיש.

מנגולד עם גבינה מלוחה

תרד עם גבינה מלוחה

הערות

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

שר האוצר כץ צילום:  Olivier Fitoussi/Flash90     

הושגה פשרה לתכנית המענקים: ילד ראשון עד רביעי - יקבלו 500 ש"ח, מילד חמישי ואילך יקבלו 300 ש"ח לכל ילד

קרא עוד